Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καμμένος: Stoltenberg (ΝΑΤΟ) και Mattis (ΗΠΑ) κατάλαβαν ότι το επεισόδιο στα Ίμια ήταν πρόκληση και όχι ατύχημα

Καμμένος: Stoltenberg (ΝΑΤΟ) και Mattis (ΗΠΑ) κατάλαβαν ότι το επεισόδιο στα Ίμια ήταν πρόκληση και όχι ατύχημα
Έλαβα διαβεβαιώσεις και από τους δύο ότι θα κάνουν τα πάντα για να καταλάβει η Τουρκία ότι δεν μπορεί να προκαλεί ένα σύμμαχο είπε ο κ.Καμμένος
Την θέση ότι κατόπιν της ενημέρωσης που παρείχε στον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, J. Stoltenberg και στον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, James Mattis σχετικά με το επεισόδιο στα Ίμια το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, κατάλαβαν και οι δύο ότι δεν ήταν ατύχημα αλλά πρόκληση από την πλευρά της Τουρκίας διατύπωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Π. Καμμένος.
Κατά τη διάρκεια διαδοχικών συναντήσεων, που είχε σήμερα το πρωί στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της υπουργικής συνόδου του ΝΑΤΟ, ο κ.Καμμένος, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, υποστήριξε ότι  επέστησε την προσοχή των Stoltenberg και Mattis στις πρόσφατες δηλώσεις της τουρκικής πλευράς με τις οποίες «αμφισβητούν την ελληνικότητα των νησιών».
«Ο υπουργός 'Άμυνας των ΗΠΑ και ο γγ του ΝΑΤΟ έχουν πλέον μια πλήρη εικόνα, διαφορετική από αυτή που δίνει η Τουρκία.
Ότι δεν πρόκειται δηλαδή για ατύχημα, αλλά πρόκειται για μια προκλητική στάση και πράξεις από τη μεριά της Τουρκίας» υποστήριξε ο κ.Καμμένος, τονίζοντας ότι έλαβε «διαβεβαιώσεις» και από τους δύο άνδρες ότι «θα κάνουν τα πάντα προκειμένου να καταλάβει η Τουρκία ότι δεν μπορεί να προκαλεί έναν σύμμαχο και να αμφισβητεί την εδαφική ακεραιότητα μίας χώρας μέλους του ΝΑΤΟ».
«Θεωρώ ότι και οι πρωτοβουλίες αυτές θα βοηθήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση.
«Η Ελλάδα δεν πρόκειται για κανένα λόγο να ανεχθεί οποιαδήποτε παραβίαση της εθνικής της κυριαρχίας και θα ασκήσει τα προβλεπόμενα μέσα» υπογράμμισε ο κ.Καμμένος.
Εν τω μεταξύ, με φόντο φωτογραφία από τη συνάντηση των υπουργών Άμυνας Ελλάδας Πάνου Καμμένου και ΗΠΑ James Mattis στο πλαίσιο της διήμερης συνεδρίασης των υπουργών 'Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, ο Αμερικανός πρέσβης, G. Pyatt ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter:
«Σας ευχαριστώ υπουργέ Μάτις, για την ισχυρή σας στήριξη στη συμμαχία μας με την Ελλάδα».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης