Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σπυράκη: Να διαλευκανθεί άμεσα η υπόθεση Novartis – Πρόκειται για σκευωρία

Σπυράκη: Να διαλευκανθεί άμεσα η υπόθεση Novartis – Πρόκειται για σκευωρία
Το σκάνδαλο ερευνάται από την τακτική Δικαιοσύνη, το ενδιαφέρον της κυβέρνησης εξαντλείται στη σπίλωση των προσώπων τόνισε η κα.Σπυράκη
Για σκευωρία έκανε λόγο η εκπρόσωπος της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη αναφερόμενη στην υπόθεση της Novartis, ζητώντας παράλληλα την άμεση διαλεύκανση της.
Η εκπρόσωπος της ΝΔ επιτέθηκε κατά της κυβέρνησης, κατηγορώντας την για σκευωρία για και προσπάθεια σπίλωσης των πολιτικών της αντιπάλων.
«Το σκάνδαλο της Novartis είναι διεθνές, και αφορούσε γιατρούς, εδώ εξαντλείται το ενδιαφέρον για την σπίλωση των πολιτικών προσώπων.
Κατανοώ την δύσκολη θέση της κυβέρνησης και απορώ γιατί γίνονται τόσες συσκέψεις» τόνισε η κα.Σπυράκη, η οποία παρουσίασε σειρά γεγονότων, επισημαίνοντας πως φαίνεται πως υπήρχε ενημέρωση αλλά και παρέμβαση από την πλευρά της κυβέρνησης, υπενθυμίζοντας μεταξύ άλλων δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ένα χρόνο πριν όπου υποστήριξε στη Βουλή ότι «ανοίγει η υπόθεση Novartis» κάνοντας λόγο για μίζες σε πολιτικά κόμματα, την αιφνιδιαστική παραίτηση Ράικου στις 14 Μαρτίου του 2017 και τις καταγγελίες της πως δεν λαμβάνει θεσμική προστασία αλλά και δημοσίευμα της εφημερίδας Documento ένα χρόνο πριν όπου έκανε λόγο για εμπλοκή πρώην πρωθυπουργού στην υπόθεση της Novartis.
«Τριάντα βουλευτές πρέπει να υπογράψουν την πρόταση της προανακριτικής.
Το σκάνδαλο της Novartis ερευνάται από την τακτική δικαιοσύνη.
Το ενδιαφέρον της κυβέρνησης εξαντλείται στη σπίλωση των προσώπων.
Στις ίδιες περιόδους κάποιοι πολιτικοί που είναι φιλικά προσκείμενοι δεν είναι στις λίστες» υποστήριξε η κα.Σπυράκη
«Προειδοποιούμε την κυβέρνηση να μην οδηγήσει την Ελλάδα στη θέση της Πολωνίας.
Η διάκριση των εξουσιών είναι στην ΕΕ θεμελιώδες ζήτημα» είπε η κα.Σπυράκη, η οποία κάλεσε τον πρωθυπουργό να απαντήσει  πως γνώριζε στοιχεία της δικογραφίας ένα χρόνο πριν αυτά φτάσουν στη Βουλή.
«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με προσπάθεια σπίλωσης, πρόκειται για μια σκευωρία» υποστήριξε η κα.Σπυράκη.
Η εκπρόσωπος της ΝΔ αναφέρθηκε και στο επιτόκιο δανεισμού με το οποίο δανείστηκε η Ελλάδα, τονίζοντας πως η Πορτογαλία, η Κύπρος και η Ιρλανδία δανείζονται με σαφώς μικρότερα επιτόκια κάνοντας λόγο για έργο Τσίπρα, Τσακαλώτου και Βαρουφάκη που βούλιαξαν τη χώρα που έβγαινε από την κρίση.
«Η χώρα μετά το 2018 θα έχει νέο μνημόνιο χωρίς χρηματοδότηση» υποστήριξε η εκπρόσωπος της ΝΔ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης