Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά σε Moscovici: Να ελαφρυνθεί άμεσα το ελληνικό χρέος, να υπάρξει ένα σχέδιο ανάπτυξης

Γεννηματά σε Moscovici: Να ελαφρυνθεί άμεσα το ελληνικό χρέος, να υπάρξει ένα σχέδιο ανάπτυξης
Το ότι τελειώνει το δανειακό πρόγραμμα δε σημαίνει ότι τελειώνουν οι δεσμεύσεις της Ελλάδας ανέφερε ο Moscovici
Να ελαφρυνθεί άμεσα το ελληνικό χρέος και να υπάρξει ένα σχέδιο ανάπτυξης και προσέλκυσης επενδύσεων ζήτησε από τον Ευρωπαίο Επίτροπο Pierre Moscovici η πρόεδρος της ΔΗΣΥ, Φώφη Γεννηματά.
Όπως είπε η κα.Γεννηματά είχε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση με τον κ. Moscovici.
«Είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση.
Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για το τέλος του προγράμματος αλλά και να εκφράσω την προσωπική μου αγωνία, ότι δεν θεωρώ ότι το τέλος του προγράμματος κατ’ ανάγκη σημαίνει και την οριστική και ασφαλή έξοδο της χώρας από την κρίση.
Ζήτησα την στήριξή του σε τρεις στόχους που πρέπει να θέσει αυτή την στιγμή η Ελλάδα: την άμεση ελάφρυνση του χρέους που συνεπάγεται και μείωση των στόχων για τα πλεονάσματα και βεβαίως ένα σχέδιο ανάπτυξης, προσέλκυσης επενδύσεων και κοινωνικής δικαιοσύνης που είναι απολύτως απαραίτητο.
Ένα δικό μας εθνικό σχέδιο για να μπορέσουμε όχι μόνο να σταθεροποιήσουμε την κατάσταση αλλά να αφήσουμε οριστικά πίσω μας τα αδιέξοδα.
Βεβαίως είχαμε την ευκαιρία να κουβεντιάσουμε και για την εξέλιξη του Κινήματος Αλλαγής, για τη δυναμική που αναπτύσσει και το προσεχές συνέδριό μας, στο οποίο ελπίζω να βρει το χρόνο και τη δυνατότητα να είναι παρών» τόνισε η κα.Γεννηματά.
Από την πλευρά του ο Moscovici υποστήριξε ότι το ότι τελειώνει το δανειακό πρόγραμμα δε σημαίνει ότι τελειώνουν οι δεσμεύσεις της Ελλάδας.
«Η Ελλάδα θα πρέπει να διαμορφώσει τη δική της στρατηγική.
Το τέλος του μνημονίου δεν είναι το τέλος του παιχνιδιού» υπογράμμισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης