Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ανδρουλάκης: Στη Συρία ο Erdogan πολεμά αυτούς που νίκησαν το Ισλαμικό Κράτος

Ανδρουλάκης: Στη Συρία ο Erdogan πολεμά αυτούς που νίκησαν το Ισλαμικό Κράτος
Καταγγελία του ευρωβουλευτή της ΔΗΣΥ στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Την θέση ότι στη Συρία ο Erdogan πολεμά αυτούς που νίκησαν το Ισλαμικό Κράτος διατύπωσε ο ευρωβουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ν. Ανδρουλάκης μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Τουρκία και την κατάσταση στο Αφρίν, παρουσία της Ύπατης Εκπροσώπου και Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, F. Mogherini.
«Η κατάσταση στην Τουρκία είναι απολύτως ανησυχητική.
Όποιος ασκεί κριτική στον Erdogan βαφτίζεται εχθρός του έθνους» είπε ο Ν. Ανδρουλάκης, ο οποίος κατήγγειλε την επιδεινούμενη κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και την έξαρση του εθνικισμού τόσο από τον Erdogan όσο και από τους Κεμαλιστές
 Ο ευρωβουλευτής, καταδίκασε τις επιθέσεις στις αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης, σχετικά με την παροχή ασύλου στους Τούρκους αξιωματικούς, σημειώνοντας πως «κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια».
Τέλος, αναφερόμενος στην τουρκική επίθεση στη Συρία και στην πόλη Αφρίν, υπογράμμισε πως με «την ανοχή της διεθνούς κοινότητας εισβάλλει στη Συρία, χτυπώντας τους Κούρδους», πολεμώντας αυτούς που νίκησαν το Ισλαμικό Κράτος, οδηγώντας παράλληλα «σε μία νέα ανθρωπιστική κρίση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης