Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μαντάς για Novartis: Πρόκειται για σχηματισμένη δικογραφία για ένα υπαρκτό διεθνές σκάνδαλο

Μαντάς για Novartis: Πρόκειται για σχηματισμένη δικογραφία για ένα υπαρκτό διεθνές σκάνδαλο
Ευθεία προσβολή προς τη Δικαιοσύνη ο ισχυρισμός ότι η κυβέρνηση έστησε τη διαδικασία είπε ο κ.Μαντάς
Για σχηματισμένη δικογραφία για ένα υπαρκτό διεθνές σκάνδαλο έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρ. Μαντάς αναφερόμενος στην υπόθεση της Novartis.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Μαντάς υποστήριξε ότι ο ισχυρισμός ότι η κυβέρνηση έστησε τη διαδικασία, συνιστά ευθεία προσβολή προς τη Δικαιοσύνη.
«Είναι νομίζω εκτός πραγματικότητας αυτά που λέγονται για τους μάρτυρες που βρίσκονται σε καθεστώς προστασίας, ότι δηλαδή είναι ανώνυμοι, κουκουλοφόροι κλπ.
Είναι επώνυμοι και προβλέπεται αν υπάρξει απόφαση του δικαστηρίου στην πορεία της διαδικασίας, να αποκαλυφθούν.
Ήταν μια σχηματισμένη δικογραφία για ένα υπαρκτό σκάνδαλο και μάλιστα διεθνές.
Και από την στιγμή που πέφτει πάνω σε πολιτικά πρόσωπα, αυτή είναι η διαδικασία που προβλέπεται από τον κανονισμό και την δημοκρατία μας» υποστήριξε ο κ.Μαντάς, ο οποίος κλήθηκε να τοποθετηθεί και επί των αιτιάσεων της αντιπολίτευσης περί ψευδομαρτύρων.
«Αν εννοείτε πως υπάρχει ισχυρισμός που λέει πως η κυβέρνηση έχει «στήσει» τη διαδικασία, αυτό κατά την γνώμη μου είναι ευθεία προσβολή προς τη Δικαιοσύνη.
Διότι η Δικαιοσύνη βάζει στη διαδικασία προστασίας τους μάρτυρες, εφόσον έχει διασταυρώσει και αξιολογήσει τα δεδομένα που έχει στην διάθεση της» τόνισε ο κ.Μαντάς, ο οποίος σχετικά με την παρουσία του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δ. Τζανακόπουλου στον Άρειο Πάγο, υποστήριξε ότι ζήτησε ενημέρωση για τη διαδικασία και όχι για το περιεχόμενο της υπόθεσης.
«Για λόγους αρχής οφείλουμε να είμαστε επιφυλακτικοί σε ένα τόσο σοβαρό θέμα.
Πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και να μη βιαζόμαστε» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «προβλέπεται από τον κανονισμό της Βουλής θεσμικά να μην δημοσιοποιείται η δικογραφία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης