Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κοντονής: Καμία παρέμβαση της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη για τη Novartis – Σε δύσκολη θέση η ΝΔ

Κοντονής: Καμία παρέμβαση της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη για τη Novartis – Σε δύσκολη θέση η ΝΔ
Όλα τα ονόματα των εμπλεκομένων διαλαμβάνονται στο διαβιβαστικό της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου είπε ο κ.Κοντονής
Με κατηγορηματικό τρόπο διέψευσε τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί κυβερνητικής παρέμβασης στο θέμα της Novartis ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, ο οποίος διέψευσε ότι υπάρχει εμπλοκή της κυβέρνησης στην επίσπευση της υπόθεσης.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ.Κοντονής χαρακτήρισε ανακριβείς τις κατηγορίες της ΝΔ, υπογραμμίζοντας πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται πραγματικά σε δυσχερή θέση.
«Δεν υπήρχε καμία παρέμβαση.
Η Εισαγγελία διαφθοράς ολοκλήρωσε την έρευνα και όπως είχε υποχρέωση την έστειλε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, εκείνη την παρέδωσε σε μένα κι εγώ θα την  διαβιβάσω στη Βουλή» είπε ο κ.Κοντονής, ο οποίος κληθείς να σχολιάσει την κατηγορία του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη ότι διαβάστηκε η δικογραφία και ότι ετοιμάζεται να καταθέσει μηνύσεις, απάντησε ότι είδε «τα πολιτικά πρόσωπα και τα έγγραφα για να ξέρω τι υπάρχει, τι παραλαμβάνω και τι καταθέτω».
Επιπλέον, χαρακτήρισε «γελοιότητες» τις κατηγορίες ότι η υπόθεση διαβιβάζεται στη Βουλή λίγες μέρες μετά το συλλαλητήριο για το Σκοπιανό.
«Την έρευνα τη διεξήγαγε η Εισαγγελέας Διαφθοράς, την ξεκίνησε, την ολοκλήρωσε αυτές τις μέρες και τη διαβίβασε ως όφειλε.
Να μην την έκλεινε επειδή έγινε προχθές το συλλαλητήριο;» διερωτήθηκε ο κ.Κοντονής, ο οποίος υποστήριξε ότι «αυτά τα θέματα τα χειρίζεται αποκλειστικά η Δικαιοσύνη».
Παράλληλα κάλεσε τον κ.Γεωργιάδη σχετικά με τις απειλές του για μηνύσεις, να κάνει ότι θέλει, αναφέροντας ότι «όλα τα ονόματα διαλαμβάνονται στο διαβιβαστικό της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου».
«Από εμάς δεν ακούστηκε ούτε ένα όνομα» είπε ο κ.Κοντονής.
«Όταν ξεκινούσε η διερεύνηση της υπόθεσης, βάσει των στοιχείων, είχα πει ότι το σκάνδαλο θα είναι μεγαλύτερο από της Siemens.
Έχουμε να κάνουμε με δισ. απώλειας χρημάτων από το ελληνικό κράτος, την ώρα που στέναζε η ελληνική οικονομία και ο Έλληνας πολίτης δεν μπορούσε να βρει φάρμακα», είπε ο κ.Κοντονής, σημειώνοντας ότι ο αντίκτυπος της τιμής των φαρμάκων στη χώρα μας έχει αντανάκλαση σε ακόμα 29 χώρες.
Αναφορικά με το αν περιέχονται κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος στη δικογραφία, είπε πως δεν θα μπει σε λεπτομέρειες, σημειώνοντας ότι «είναι έργο των διωκτικών αρχών να διατυπώσουν την κατηγορία και στην περίπτωση που υπάρχει δωροδοκία και αποδειχθεί, η τιμωρία θα είναι πάρα πολύ αυστηρή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης