Τελευταία Νέα
Πολιτική

ABC: Μεγαλειώδης η συγκέντρωση για το Μακεδονικό, με πάνω από 1 εκ. κόσμου στην Αθήνα

tags :
ABC: Μεγαλειώδης η συγκέντρωση για το Μακεδονικό, με πάνω από 1 εκ. κόσμου στην Αθήνα
Η Ελλάδα διεκδικεί αποκλειστικά το όνομα της πρωην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας η οποία το 1991 ανεξαρτητοποιήθηκε από την Γιουγκοσλαβία 
Στη μεγαλειώδη συγκέντρωση στην Αθήνα για τη Μακεδονία αναφέρεται ο διεθνής τύπος με το αμερικανικό δίκτυο ABC να καλύπτει τη μαζική συγκέντρωση χιλιάδων ελλήνων από όλη τη χώρα στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο επικαλείται εκτιμήσεις των διοργανωτών που κάνουν λόγο για 1 εκ άνθρώπους..
Όπως αναφέρει «χιλιάδες καταφθάνουν στην Αθήνα για την τεράστια διαδήλωση κατά του ονόματος Μακεδονία το οποίο διεκδικεί η πρώην Γιουγκοσλαβική χώρα ΠΓΔΜ».
Το δημοσίευμα αναφέρεται στην τεράστια κινητοποίηση, όπου εκατοντάδες πούλμαν και αυτοκίνητα έχουν φτάσει στην Αθήνα από όλη τη χώρα ενώ εκατοντάδες φτάνουν και από τα νησιά» κρατώντας ελληνικές σημαίες με το έμβλημα της Βεργίνας..
Το δίκτυο αναφέρει το γεγονός ότι η «Ελλάδα διεκδικεί αποκλειστικά το όνομα της πρωην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας η οποία το 1991 ανεξαρτητοποιήθηκε από την Γιουγκοσλαβία διεκδικώντας τώρα την είσοδό της στο ΝΑΤΟ».

Washington Post: Οχι στο συμβιβασμό για το Μακεδονικό λένε οι Έλληνες  
Η συγκέντρωση της Αθήνας για το Μακεδονικό απασχολεί το διεθνή Τύπο με την αμερικανική εφημερίδα Washington Post να κάνει εκτενή αναφορά στην μαζική ανταπόκριση των Ελλήνων.
Όπως αναφέρει «χιλιάδες διαδηλωτές καταφθάνουν στην Αθήνα για να μετέχουν σε μια πρωτοφανή διαδήλωση απέναντι στο ενδεχόμενο συμβιβασμού της ελληνικής κυβέρνησης για την ονομασία Μακεδονία, που διεκδικεί η πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία».
«Χιλιάδες πούλμαν φτάνουν στην Αθήνα μεταφέροντας διαδηλωτές από όλη τη χώρα ενώ χιλιάδες καταφθάνουν με πλοία από τα νησιά» αναφέρει το δημοσίευμα.
Οι Έλληνες αρνούνται τη χρήση του ονόματος Μακεδονία από την ΠΓΔΜ υποστηρίζοντας ότι η Μακεδονία ήταν η χώρα του Έλληνα βασιλιά Αλέξανδρου του Μέγα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης