Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λιαργκόβας: Οι αγορές μπορεί να αποδειχθούν πολύ πιο σκληρός αξιολογητής από την τρόικα

Λιαργκόβας: Οι αγορές μπορεί να αποδειχθούν πολύ πιο σκληρός αξιολογητής από την τρόικα
Η χαλάρωση της επιτήρησης με την ολοκλήρωση του μνημονίου να μην οδηγήσει σε αναβίωση πελατειακών πρακτικών του παρελθόντος είπε ο κ.Λιαργκόβας
Την εκτίμηση πως οι αγορές μπορεί να αποδειχθούν πολύ πιο σκληρός αξιολογητής από την τρόικα διατύπωσε ο απερχόμενος επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, Π. Λιαργκόβας με αφορμή και την τριμηνιαία έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, σύμφωνα με την οποία η έξοδος στις αγορές δεν σημαίνει και έξοδο από τη λιτότητα.
«Η χαλάρωση της επιτήρησης που θα έλθει με την ολοκλήρωση του Μνημονίου δεν πρέπει να οδηγήσει σε αναβίωση των πελατειακών πρακτικών του παρελθόντος, διότι οι αγορές μπορεί να αποδειχτούν πολύ πιο σκληρός αξιολογητής από την τρόικα.
Εάν ο εκλογικός κύκλος του 2019 οδηγήσει σε αναβίωση των παλιών πολιτικών συνηθειών θα υπάρξει κίνδυνος δημοσιονομικού εκτροχιασμού» τόνισε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Λιαργκόβας, ο οποίος προειδοποίησε ότι οι «απρόσωπες αγορές» θα μπορούν να τιμωρήσουν την Ελλάδα με ψηλά επιτόκια δανεισμού.
«Το κατά πόσον η έξοδος της Ελλάδας από το Μνημόνιο θα αποδειχτεί επιτυχημένη θα κριθεί από το εάν το πολιτικό σύστημα θα αποφύγει τη διολίσθηση στη ψηφοθηρική νοοτροπία του παρελθόντος.
Το πολιτικό σύστημα πρέπει να είναι αρκετά ώριμο ώστε να συμπεριφέρεται με σοβαρό τρόπο κι όχι να ικανοποιεί πελατειακά αιτήματα.
Δυστυχώς το ιστορικό προηγούμενο της χώρας δεν βοηθά καθόλου» υποστήριξε ο κ.Λιαργκόβας, τονίζοντας ότι ο μεγαλύτερος μετα-μνημονιακός κίνδυνος είναι η χώρα να μην πετύχει τους επιθυμητούς ρυθμούς ανάπτυξης.
«Αν συνεχιστεί αυτή η φορολογία και ενταθεί τα πράγματα δεν θα είναι καλά», είπε ο κ.Λιαργκόβας, ο οποίος κάλεσε παράλληλα για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και για κατάρτιση εθνικού αναπτυξιακού σχεδίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης