Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργιάδης: Αλληλοσυγκρουόμενες οι δηλώσεις Nimetz – Κοτζιά για το Σκοπιανό – Κάποιος λέει ψέματα

Γεωργιάδης: Αλληλοσυγκρουόμενες οι δηλώσεις Nimetz – Κοτζιά για το Σκοπιανό – Κάποιος λέει ψέματα
Ενισχύεται η άποψη ότι υπάρχει μια μυστικού τύπου διαπραγμάτευση της Αθήνας με Nimetz και Σκόπια τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ
Την θέση ότι οι δηλώσεις του ειδικού μεσολαβητή του ΟΗΕ, M. Nimetz και του υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ είναι αλληλοσυγκρουόμενες διατύπωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, επισημαίνοντας ότι κάποιος από τους δύο λέει ψέματα.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ και αναφερόμενος στην τοποθέτηση Nimetz ότι μέχρις στιγμής δεν έχει ακούσει κάτι από την ελληνική κυβέρνηση που να αρνείται την ταυτότητα των ανθρώπων στη Μακεδονία, ο κ.Γεωργιάδης επεσήμανε ότι ενισχύεται η άποψη ότι υπάρχει μια μυστικού τύπου διαπραγμάτευση της Αθήνας με τον Nimetz και τα Σκόπια, αναφέροντας πως ο Τσίπρας ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς για τις διαπραγματεύσεις προκειμένου να τηρηθούν τα προσχήματα.
«Ο ειδικός μεσολαβητής έκανε αυτή τη δήλωση για το θέμα της ταυτότητας αφού έχει φύγει από την Αθήνα, μεταφέροντας το ως μήνυμα από την ελληνική κυβέρνηση.
Από την άλλη, ο Νίκος Κοτζιάς εμφανίζεται πεπεισμένος ότι το θέμα της ονομασίας θα έχει λυθεί μέχρι τον Ιούνιο» είπε ο κ.Γεωργιάδης, ο οποίος σχετικά με τις δηλώσεις του ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ, N. Dimitrov (είπε ότι δεν θα υπάρξει λύση για το όνομα αν χρειαστεί διαπραγμάτευση για αλλαγή στην εθνικότητα, στη γλώσσα και στην ταυτότητα) υπογράμμισε ότι δεν τον ανησυχούν.
«Είναι σαν να λέει ότι δεν υπάρχει διαπραγμάτευση» τόνισε ο κ.Γεωργιάδης, ο οποίος σχετικά με το συλλαλητήριο της Κυριακής είπε πως «ό,τι στραβό συμβεί θα ευθύνεται η κυβέρνηση».
«Ο Τσίπρας για πρώτη φορά αρχίζει και φοβάται γιατί ο κόσμος με αφορμή το ζήτημα των Σκοπίων ενεργοποιήθηκε και κατεβαίνει στους δρόμους.
Θα κατέβει και για τα επόμενα μέτρα και την επόμενη ζημιά που θα κάνει ο Τσίπρας» υποστήριξε ο κ.Γεωργιάδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης