Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στα ύψη η κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για το Σκοπιανό – Εκατέρωθεν πυρά με άγνωστη κατάληξη για την κυβέρνηση

Στα ύψη η κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για το Σκοπιανό – Εκατέρωθεν πυρά με άγνωστη κατάληξη για την κυβέρνηση
Ο Δ. Καμμένος έχει ως στόχο τη ρήξη και την πτώση της κυβέρνησης υποστήριξε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης
Παρά τις προσπάθειες να πέσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ με αφορμή το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, η ένταση μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων παραμένει στα ύψη διατηρώντας τα ερωτηματικά και τα σενάρια για το εάν και κατά πόσο μπορεί όχι μόνο να αντέξει η σημερινή κυβέρνηση αλλά και να πορευτεί με σταθερότητα στους ιδιαίτερα κρίσιμους μήνες που ακολουθούν στο τομέα της οικονομίας.
Χαρακτηριστικές είναι οι σημερινές δηλώσεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλη, ο οποίος επιτέθηκε με ιδιαίτερη σφοδρότητα κατά του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Δ. Καμμένου, τον οποίο κατηγόρησε ότι απώτερος στόχος του είναι να ρίξει την κυβέρνηση.
«Ο κ.Δ. Καμμένος έχει έναν οίστρο που υπερβαίνει τα όρια, αντιπολιτευτικό και μάλλον αυτός υπηρετεί ένα σχέδιο, κατά την γνώμη μου, που έχει στόχο τη ρήξη μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, με στόχο την πτώση της κυβέρνησης και ενδεχομένως και τη ρήξη εντός των ΑΝΕΛ» είπε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Παπαδημούλης, ο οποίος εκτίμησε ότι ο Δ. Καμμένος είναι στριμωγμένος και μέσα στο ίδιο του το κόμμα.
«Νομίζω ότι ο κ. Δ. Καμμένος, ευτυχώς, δεν εκπροσωπεί και με αυτή του την υβριστική και χυδαία συμπεριφορά τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
Από ό,τι πληροφορούμε, για αυτά που λέει και κάνει το τελευταίο διάστημα, είναι στριμωγμένος και απομονωμένος και μέσα στο ίδιο του το κόμμα.
Για να σας το λέω κάτι θα ξέρω» είπε ο κ.Παπαδημούλης.
Την ίδια στιγμή όμως που ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ «στοχοποιούσε» τον Δ. Καμμένο, εξαιρώντας από την κριτική του τους υπόλοιπους ΑΝΕΛ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Κυρίτσης υποστήριζε πως η θέση των ΑΝΕΛ και του Π. Καμμένου για το Σκοπιανό είναι τελείως λάθος.
«Είναι προβληματική, γιατί θεωρούμε ότι σε αυτό το θέμα η ανάλυσή τους είναι τελείως λάθος» είπε σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Κυρίτσης, ο οποίος ερωτηθείς για το εάν εκτιμά πως ο Π. Καμμένος θα παραιτηθεί από τη θέση του υπ.Εθνικής Άμυνας, σε περίπτωση που έρθει στη Βουλή συμφωνία για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ με τον όρο Μακεδονία, υποστήριξε ότι είναι κάτι που θα φανεί στην πορεία.
«Θα το δούμε, αν κρίνουν ότι αυτό το θέμα είναι ένα θέμα για το οποίο θα μπορούσαν να ρίξουν την κυβέρνηση.
Ας το κάνουν, αλλά εγώ δεν το πιστεύω αυτό.
Και οι ίδιοι οι ΑΝΕΛ είπαν ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα» είπε ο κ.Κυρίτσης.
Πάντως, ο Δ. Καμμένος μιλώντας στον ΑΝΤ1 υπογράμμισε πως θέμα παραίτησης των ΑΝΕΛ από τα κυβερνητικά πόστα δεν υπάρχει, αλλά τόνισε ότι ο «γάμος» με το ΣΥΡΙΖΑ έγινε «σε οικονομική και σε ιδεολογική βάση» και έσπευσε να επισημάνει ότι μπορεί οι ΑΝΕΛ να είναι αδύναμοι αριθμητικά «αλλά με το βέτο μας συγκυβερνούμε».
Δεν παρέλειψε μάλιστα αναφερόμενος στις βολές που δέχθηκε από το Ν. Φίλη (τον χαρακτήρισε ακροδεξιό) να αφήσει τη δική του αιχμή κατά του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας  υποστηρίξει πως «όσοι χαρακτηρίζουν τους άλλους, θα πρέπει να δουν οι ίδιοι πόσο μεγάλη δεξιά στροφή έχουν κάνει».
Στην τοποθέτηση αυτή άμεση ήταν η απάντηση του διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Ζαχαριάδης, ο οποίος τόνισε ότι «εάν θεωρούμε αυτή τη συνεργασία καλή και θέλουμε να τη διαφυλάξουμε, πρέπει να την προσέξουμε».
«Εάν την πυροβολούμε, δεν θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε» είπε ο κ.Ζαχαριάδης.
Τοποθέτηση αν μη τι άλλο απόλυτα εύστοχη, την οποία όμως όπως φαίνεται δυσκολεύονται να ακολουθήσουν οι βουλευτές και τα στελέχη των κυβερνητικών εταίρων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης