Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δημήτρης Βέττας (ΣΥΡΙΖΑ) στο BN: Η Ελλάδα πρέπει να αποφύγει μια εθνική ήττα στο μέλλον

Δημήτρης Βέττας (ΣΥΡΙΖΑ) στο BN: Η Ελλάδα πρέπει να αποφύγει μια εθνική ήττα στο μέλλον
Τους φόβους του για διαμελισμό των Σκοπίων τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Βέττας
Τον κίνδυνο διάλυσης του κρατιδίου των Σκοπίων διαβλέπει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  κ. Δημήτρης Βέττας  μιλώντας στο bankingnews, ο οποίος διευκρινίζει ότι στο ενδεχόμενο τα Σκόπια να μην μπορέσουν να ενταχθούν σε μεγάλους Διεθνείς Οργανισμούς, πιθανόν να δημιουργηθούν, εξελίξεις στην ευρύτερη  περιοχή.
Ο ίδιος επισημαίνει ότι αρκετοί γείτονές της, εποφθαλμιούν και επιθυμούν να τις αρπάξουν κομμάτια που σήμερα αποτελούν το κράτος των Σκοπίων.
Ο κ. Βέττας  υποστηρίζει ότι στο σενάριο διαμελισμού της γειτονικής μας  χώρας, η Ελλάδα πιθανόν να κληθεί να αντιμετωπίσει ακόμη μεγαλύτερα θέματα σε σχέση με τα σημερινά καθώς στη θέση του, θα έχει δημιουργηθεί μία νέα χώρα στα βόρεια σύνορα μας.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ την ίδια στιγμή αποδέχεται και κατανοεί τα συλλαλητήρια αλλά θεωρεί ότι δεν είναι η κυβέρνηση, ο αποδέκτης του μηνύματος, αλλά οι προηγούμενες κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, που έβαλαν το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων κάτω από το χαλί, αφήνοντας όλα αυτά τα  χρόνια, τα Σκόπια, να χρησιμοποιούν τον όρο Μακεδονία.
Τα Σκόπια, με την κυβέρνηση Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και με τον Αντώνη Σαμαρά μπήκαν σε διεθνείς  Οργανισμούς με το όνομα πΓΔΜ και  …έβγαιναν ως Μακεδονία.
Μιλά για τη λάθος στρατηγική που ακολουθήθηκε όλα αυτά τα χρόνια, με αποτέλεσμα 140 χώρες να έχουν αναγνωρίσει τα Σκόπια ως Μακεδονία.
Ο κ. Βέττας κρατά ήπιους τόνους έναντι των συλλαλητηρίων κατανοώντας το δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώνουν αλλά φέρνει στη συζήτηση την ενημέρωση των πολιτών, οι οποίοι, δεν είναι σε θέση να  κατανοήσουν τις τρέχουσες διεθνείς  συνθήκες.
Πάντως δεν εισήλθε στην ουσία , ο κ. Βέττας, όταν τέθηκε  το ερώτημα  γιατί να υπάρχει η λέξη Μακεδονία στη σύνθετη ονομασία, ο οποίος επέρριψε τις πολιτικές ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις οι οποίες  έκρυψαν τα «σκουπίδια» κάτω από τα χαλί.
Ο βουλευτής  του ΣΎΡΙΖΑ, υπερασπίζεται τις  πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και θεωρεί ότι η διαπραγμάτευση έχει ως σκοπό να γλιτώσει τη χώρα από μία μεγάλη εθνική ήττα στο μέλλον.
Επανέλαβε τον προσδιορισμό του ενημερωμένου πολίτη ενώ χαρακτηρίζει γελοιότητες όσους μιλούν ότι θα  κατέβουν οι Σκοπιανοί για να πάρουν τη Θεσσαλονίκη.  
Ο κ. Βέττας θεωρεί ότι δεν υπάρχει πολιτικό κόστος για το ΣΥΡΙΖΑ καθώς λύνει ένα πρόβλημα δεκαετιών και επισημαίνει ότι οι κυβερνήσεις όταν εκλέγονται έχουν ως προτεραιότητα να λύνουν τα «καυτά» ζητήματα που απασχολούν τη χώρα και τους πολίτες ενώ οι προηγούμενες τα έκρυβαν.
Είναι ιδιαίτερα επικριτικός για τη στάση του προέδρου της Νέας  Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος δεν παίρνει ξεκάθαρη θέση και ευελπιστεί ότι η χώρα θα έχει κι άλλη ευκαιρία σε 10 και 20 χρόνια για λύσει το πρόβλημα της ονομασίας.  
Όταν  θέσαμε στον κ. Δημήτρη Βέττα τις δημοσκοπήσεις οι οποίες δίνουν σημαντικό προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία, με την πλειοψηφία των πολιτών να μη συμμερίζεται ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ λύνει προβλήματα, απάντησε ότι εμείς είπαμε στον ελληνικό λαό ότι είμαστε μια έντιμη κυβέρνηση η οποία δεν κλέβει.
Διευκρίνισε ότι μία χώρα για να χαράξει την πορεία της στο μέλλον πρέπει να διοικείται από μία κυβέρνηση που δεν κλέβει και συμπλήρωσε λέγοντας ότι στο τέλος ο ελληνικός λαός θα μας κρίνει ως μία έντιμη κυβέρνηση με τα λάθη της και τις παραλείψεις μας βάζοντας όμως στη ζυγαριά και τα προβλήματα που αντιμετώπισαν.  

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr    

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης