Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βίτσας για Σκοπιανό: Θέση μας η εθνική γραμμή του 2008 – Ευθείς και ειλικρινείς οι ΑΝΕΛ

Βίτσας για Σκοπιανό: Θέση μας η εθνική γραμμή του 2008 – Ευθείς και ειλικρινείς οι ΑΝΕΛ
Με τους ΑΝΕΛ έχουμε δώσει τα χέρια πάνω σε ένα συμβόλαιο και με ένα συγκεκριμένο στόχο είπε ο κ.Βίτσας
Την θέση πως η γραμμή της κυβέρνησης για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ βασίζεται στην εθνική γραμμή του 2008 διατύπωσε ο αναπληρωτής υπ. Εθνικής Άμυνας, Δ. Βίτσας.
«Έχουμε μια επιδίωξη, να υπάρχει μια συμφωνία, η οποία να είναι συμφωνία πακέτο, δηλαδή να μην σαλαμοποιείται το ζήτημα, που θα περιέχει και το ονοματολογικό και το αλυτρωτικό και τις αναγκαίες δεσμεύσεις από την πλευρά και των δυο κρατών αλλά πρώτα και κύρια από την πλευρά των Σκοπίων.
Να μην ξεχνάμε ότι για πάρα πολλά χρόνια είχαν μια ακραία συμπεριφορά από την πλευρά της κυβέρνησής τους, ιδιαίτερα με τον Γκρουέφσκι.
Και αυτό να έχει την τοποθέτησή του ως Διεθνές Δίκαιο και με αυτό να προχωρήσουμε.
Η δική μας η θέση παραμένει και αυτή θα παραμείνει.
Είναι αυτή η θέση που είχε εν πολλοίς διαμορφωθεί το 2008, δηλαδή μια σύνθετη ονομασία, με γεωγραφικό ή άλλο προσδιορισμό έναντι όλων.
Ο Νίκος Κοτζιάς κατά τη χθεσινή συνέντευξη, προχώρησε ακόμα παραπάνω, είπε ορισμένα πράγματα, αν θα είναι στα σλάβικα κλπ» τόνισε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Βίτσας, αναφέροντας πως η ίδια η συμφωνία θα προβλέπει και τη διαδικασία με την οποία θα ενεργοποιηθεί.
Ερωτηθείς αν υπάρχει θέμα Καμμένου στην κυβέρνηση ο κ.Βίτσας υποστήριξε ότι «υπάρχει, όπως το είπατε, θέμα Καμμένου από την αντιπολίτευση, αυτό είναι ένας τακτικισμός από την πλευρά της».
«Οι ΑΝ.ΕΛΛ. και ο Καμμένος ήταν ευθείς και ειλικρινείς από την πρώτη στιγμή και το επανέλαβε και χθες.
Έχει μια συγκεκριμένη θέση, με την οποία εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ διαφωνούμε, έχουμε διαφορετική θέση.
Όμως, λέει ότι εμείς έχουμε δώσει τα χέρια, πάνω  σ’ ένα συμβόλαιο και μ’ ένα συγκεκριμένο στόχο.
Θα προχωρήσουμε σε αυτή την κατεύθυνση.
Εμείς μένουμε και θα επαναδιεκδικήσουμε να μείνουμε στη διακυβέρνηση για να βγάλουμε τη χώρα από τη δύσκολη κατάσταση, στην οποία επήλθε από τις μνημονιακές επιλογές.
Να οδηγήσουμε την Ελλάδα με σχέδιο στην ανάπτυξη και σε ένα σταθερό μέλλον και να λύσουμε ζητήματα τα οποία, με μια έννοια έχουν κακοφορμίσει» υποστήριξε ο κ.Βίτσας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης