Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η καλύτερη λύση είναι η μη λύση για το Μακεδονικό – Εθνική μειοδοσία η παραχώρηση του ονόματος… έναντι υποσχετικών

Η καλύτερη λύση είναι η μη λύση για το Μακεδονικό – Εθνική μειοδοσία η παραχώρηση του ονόματος… έναντι υποσχετικών
Η πραγματικότητα είναι ότι για την Ελλάδα η πολιτικά ορθή στάση είναι να παραμείνει συνεπής με την ιστορία της και να στηρίξει την πατριωτική θέση ότι η Μακεδονία είναι ελληνική και δεν μπορεί ένα σλαβο-αλβανικό κρατίδιο να καπηλεύεται την ιστορία επειδή δεν έχει εθνική ταυτότητα.
Η καλύτερη λύση είναι η μη λύση για το Μακεδονικό καθώς όπως αποδεικνύεται από τα συλλαλητήρια αλλά και από δημοσκοπικά ευρήματα η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας τάσσεται κατά της παραχάραξης της ιστορίας από τους σλαβο-αλβανούς της FYROM.
Το πολιτικό και διπλωματικό παιχνίδι που παίζεται πίσω από τις πλάτες του ελληνικού λαού έχει τα εξής μέτωπα…..

-Οι αμερικανοί θέλουν πάσει θυσία να μπει στο ΝΑΤΟ η FYROM ώστε να ενταχθεί στην Βορειοατλαντική συμμαχία και έτσι να ανακοπεί ο ρωσικός επεκτατισμός στα Βαλκάνια και μέσω της ενεργειακής πολιτικής που ακολουθεί ο Putin και βεβαίως της προσπάθειας διεύρυνσης της ρωσικής σφαίρας επιρροής προς την Ευρώπη.
Οι αμερικανοί χρησιμοποιώντας την Αλβανία και εντάσσοντας στο ΝΑΤΟ την FYROM δημιουργούν ασπίδα έναντι του ρωσικού επεκτατισμού.

-Η ελληνική κυβέρνηση και ο Τσίπρας για να προχωρήσουν και να αποδεχθούν σύνθετη ονομασία θα πρέπει προφανώς να πάρουν ισχυρά ανταλλάγματα ή κάποιες πολύ σοβαρές  υποσχετικές.
Κάποιοι διαρρέουν ότι οι ΗΠΑ θα βοηθήσουν την Ελλάδα στο χρέος και θα την βοηθήσουν να αρθούν κάποια σκληρά μέτρα που έχουν επιβληθεί λόγω μνημονίων, π.χ. να αρθεί η απαίτηση για μείωση συντάξεων το 2019.
Όμως οι ΗΠΑ ενώ μπορούν να επηρεάσουν το ΔΝΤ δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι μπορούν να επηρεάσουν την ευρωπαϊκή ελίτ και την ευρωπαϊκή γραφειοκρατία.
Ο Τσίπρας ο έλληνας πρωθυπουργός μπορεί να λάβει υποσχετικές που στο τέλος θα μείνουν υποσχετικές.

-Όπως και στο επιχειρείν έτσι και στην πολιτική η διαπραγμάτευση στηρίζεται σε ένα καθαρό κανόνα.
Τι δίνω και τι παίρνω.
Η FYROM που ονομάζεται από εκατοντάδες χώρες «Μακεδονία» παραχωρεί το όνομα του αεροδρομίου της και θα εξετάσει αλλαγές στο Σύνταγμα ώστε να μην εγείρονται αλυτρωτικές βλέψεις.
Έναντι αυτών η FYROM θα πρέπει να συμφωνήσει σε Νέα ή Βόρεια Μακεδονία.
Εάν δεν κάνει τίποτε απλά θα συνεχίσει να ονομάζεται Μακεδονία, οπότε εάν δεν γίνει τίποτε δεν χάνει και τίποτε πλην ότι η FYROM δεν θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ λόγω του ελληνικού veto.
H Ελλάδα θα υποστεί μια ιστορική υπαναχώρηση αποδεχόμενη να χάσει το όνομα Μακεδονία με την συγκατάθεση της εάν αποδεχθεί το όνομα Νέα ή Βόρεια Μακεδονία.
Θα κερδίσει να άρουν οι σλαβο-αλβανοί τις αλυτρωτικές βλέψεις τους, η FYROM θα μπει στο ΝΑΤΟ με την συγκατάθεση της Ελλάδος και η ελληνική κυβέρνηση θα τύχει της στήριξης των αμερικανών στο χρέος και σε άλλα ζητήματα οικονομικής υφής.
Δηλαδή έχουμε την μεν FYROM να μην χάνει το ελάχιστο από την βασική της στρατηγική και την Ελλάδα να υποστεί μια τεράστιας κλίμακας ιστορική ήττα…στον βωμό των ανταλλαγμάτων και υποσχετικών για την οικονομία που μπορεί να πάρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Δηλαδή η FYROM δεν χάνει τίποτε, η Ελλάδα δέχεται μια ιστορική ήττα και όλα αυτά για να κερδίσει κάτι εάν κερδίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δηλάδη προτάσσει η Ελλάδα το κομματικό συμφέρον του ΣΥΡΙΖΑ.
Πρόκειται προφανώς για μια διαδικασία μειωτική, ταπεινωτική και κυρίως ιστορικά εξευτελιστική.

Τι πρέπει να γίνει;

Οποιαδήποτε παραχάραξη της ιστορίας από σλαβο-αλβανούς της FYROM θα πρέπει να βρει την Ελλάδα σύσσωμα αντίθετη.
Θα πρόκειται για μια ενέργεια μειοδοτική, εθνική επιζήμια και με όρους πατριωτισμού προδοτική.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε αμηχανία.
Ο πυρήνας του ΣΥΡΙΖΑ είναι διεθνιστές, μαρξιστές, σταλινικοί αυτοί αντιπροσωπεύουν το 3% με 4% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.
Η μεγάλη δεξαμενή των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ είναι αριστεροί ή κεντροαριστεροί που εμφορούνται και από πατριωτικά ιδεώδη οπότε δεν θα δεχθούν να χαρίσουν το όνομα της Μακεδονίας.
Το μεγάλο – εντυπωσιακό συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης εάν επαναληφθεί και στην Αθήνα στις 4 Φεβρουαρίου του 2018 τότε θα είναι μονόδρομος για την κυβέρνηση τι στρατηγική πρέπει να ακολουθήσει.
Η στρατηγική θα είναι μια θα αποτελεί εθνική μειοδοσία και προδοσία οποιαδήποτε παραχώρηση του ονόματος Μακεδονία…

Ποιοι οι πολιτικοί συσχετισμοί

Δημοσκοπήσεις που διενεργούνται ήδη δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ λόγω Μακεδονικού χάνει αυτό που κερδίζει από την σταδιακή βελτίωση στην οικονομία, χάνει και η κεντροαριστερά, μένει σταθερή η ΝΔ και ανακάμπτει οριακά η Χρυσή Αυγή.
Πολλοί θεωρούν ότι θα αλλάξουν ριζικά οι πολιτικοί συσχετισμοί λόγω Μακεδονικού καθώς η κεντροαριστερά (ΠΑΣΟΚ - Ποτάμι) είναι υπέρ μιας σύνθετης ονομασίας, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ.
Όμως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν θα κρατήσουν ενιαία στάση, ενώ αρνητικοί στην σύνθετη ονομασία είναι ΝΔ, Χρυσή Αυγή και Ένωση Κεντρώων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα κληθεί να αντιμετωπίσει μια πρόκληση εάν φέρει το θέμα στην βουλή.
Οι περισσότεροι βουλευτές των ΑΝΕΛ να καταψηφίσουν την κυβερνητική πρόταση - κάποιοι ΑΝΕΛ θα ψηφίσουν - και η κεντροαριστερά να την ψηφίσει.
Εάν εξελιχθούν έτσι τα πράγματα, οι ΑΝΕΛ θα φύγουν από την κυβέρνηση;
Είναι αδύνατο να συνεργαστεί η Κεντροαριστερά με τον ΣΥΡΙΖΑ…οπότε υπάρχει κίνδυνος πολιτικής αποσταθεροποίησης ή κίνδυνος επαπειλούμενης αποσταθεροποίησης;
Η λογική λέει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν θα πέσει γιατί μπορεί να διαφωνούν στο Μακεδονικό αλλά συμφωνούν σε όλα τα άλλα…
Η πραγματικότητα είναι ότι για την Ελλάδα η πολιτικά ορθή στάση είναι να παραμείνει συνεπής με την ιστορία της και να στηρίξει την πατριωτική θέση ότι η Μακεδονία είναι ελληνική και δεν μπορεί ένα σλαβο-αλβανικό κρατίδιο να καπηλεύεται την ιστορία επειδή δεν έχει εθνική ταυτότητα.
Κάποιες πηγές αναφέρουν ότι η συμβιβαστική λύση θα είναι να μην δεχθεί η Ελλάδα τελικώς σύνθετη ονομασία, να άρει το VETO για την ένταξη της FYROM στο ΝΑΤΟ και να κερδίσει αυτά τα ανταλλάγματα και υποσχετικές η ελληνική κυβέρνηση. 


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης