Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά για Σκοπιανό: Ο Τσίπρας διαπραγματεύεται εν κρυπτώ – Πλήρης η ακροδεξιά στροφή του Μητσοτάκη

Γεννηματά για Σκοπιανό: Ο Τσίπρας διαπραγματεύεται εν κρυπτώ – Πλήρης η ακροδεξιά στροφή του Μητσοτάκη
ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ εξακολουθούν να διχάζουν τον ελληνικό λαό παίζοντας στην πλάτη του παιχνίδια με τα εθνικά θέματα τόνισε η κα.Γεννηματά
Για μυστική διπλωματία όσον αφορά το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, η οποία εξαπέλυσε τα πυρά της και κατά του προέδρου της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη επισημαίνοντας πως ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε πλήρη ακροδεξιά στροφή στο Σκοπιανό.
«Δυστυχώς όπως φάνηκε και από την συνάντηση του Νταβός ο κ. Τσίπρας διαπραγματεύεται εν κρυπτώ, συνεχίζει τη μυστική διπλωματία.
 Δεν έχουμε πάρει ακόμα απάντηση στο ερώτημα αν ο κ. Τσίπρας έχει αναλάβει δεσμεύσεις για την προώθηση της ενταξιακής διαδικασίας των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, χωρίς να έχει εξασφαλίσει οριστική λύση στο πρόβλημα.  
Σε κάθε περίπτωση η κυβερνητική διγλωσσία υπονομεύει την όποια διαπραγμάτευση.
Από την άλλη μεριά, η τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη για μη λύση στο ζήτημα της ΠΓΔΜ, επιβεβαιώνει την πλήρη ακροδεξιά στροφή του και δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα.
 Είναι απαράδεκτο η ΝΔ, η παράταξη που δημιούργησε και συντήρησε το ζήτημα των Σκοπιών , να προσπαθεί τώρα να αποστεί των ευθυνών της» είπε μιλώντας στη Βουλή η κα.Γεννηματά.
«Οι κίνδυνοι που εγκυμονεί η παράταση του σημερινού αδιεξόδου καθιστούν επιβεβλημένη την αναζήτηση εθνικά επωφελούς λύσης χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δίνουμε λευκή επιταγή για οποιαδήποτε δήθεν «λύση».
Από την κυβέρνηση  το ζητούμενο είναι μια αποτελεσματική και ολοκληρωμένη λύση που διασφαλίζει πλήρως τα ελληνικά συμφέροντα και περιλαμβάνει  το σύνολο των απαραίτητων εγγυήσεων  που θα αποτρέπουν ενέργειες αλυτρωτισμού, προπαγάνδας και καταστρατήγησης του πνεύματος και της ουσίας των όσων θα συμφωνηθούν.
Κανείς δεν μπορεί να προεξοφλεί την τελική μας στάση η οποία θα καθοριστεί με αίσθημα πατριωτικής ευθύνης και όχι μικροκομματικές σκοπιμότητες, αξιολογώντας  στο σύνολο της την τελική κυβερνητική πρόταση αν και όταν αυτή διατυπωθεί επισήμως.
 Σεβόμαστε τις γνήσιες ευαισθησίες του Ελληνικού λαού.
Δυστυχώς ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ εξακολουθούν να διχάζουν τον Ελληνικό λαό παίζοντας στην πλάτη του παιχνίδια με τα Εθνικά Θέματα.
Εμείς δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε τηρούμε υπεύθυνη και σταθερή στάση» τόνισε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης