Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μαντάς: Ισχυρό μήνυμα ότι βγαίνουμε από το πρόγραμμα το 2018 το κλείσιμο της γ’ αξιολόγησης

Μαντάς: Ισχυρό μήνυμα ότι βγαίνουμε από το πρόγραμμα το 2018 το κλείσιμο της γ’ αξιολόγησης
Δεν θα πάμε στον παράδεισο την επόμενη ημέρα που θα βγούμε από το μνημόνιο είπε ο κ. Μαντάς
Ισχυρό μήνυμα ότι η Ελλάδα βγαίνει από το πρόγραμμα το καλοκαίρι του 2018 έστειλε το κλείσιμο της γ’ αξιολόγησης υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρ. Μαντάς, ο οποίος τόνισε πως πλέον μέλημα όλων είναι το πώς θα διαμορφωθεί το τοπίο στην χώρα μετά την έξοδο της από το μνημόνιο.
Σε δηλώσεις του στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Μαντάς ξεκαθάρισε ότι σε καμία περίπτωση η χώρα δεν θα πάει στον παράδεισο την επομένη της εξόδου από το πρόγραμμα, αναφέροντας πως οι δυσκολίες και οι προκλήσεις θα παραμείνουν.
«Θα συνεχίσουμε να έχουμε εποπτεία μέσα στο πλαίσιο που ισχύει για όλες τις χώρες που βγαίνουν από προγράμματα.
Όμως θα έχουμε σαφώς διαφορετικούς βαθμούς ελευθερίας και θα έχουμε τη δυνατότητα να ασκήσουμε και πλευρές της πολιτικής μας, οι οποίες εμποδίζονταν ή δυσκολεύονταν από αυτό το σφιχτό πλαίσιο» υπογράμμισε ο κ.Μαντάς, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα των κόκκινων δανείων.
«Δεν υπάρχει ευστάθεια του τραπεζικού συστήματος, εάν το θέμα των "κόκκινων" δανείων δεν μπει σε μια τάξη.
Πρέπει, μέσα από συντονισμένες προσπάθειες - και της ΤτΕ και των τραπεζών και της Πολιτείας - να λήξει αυτό το θέμα, πρώτα από όλα με τους κακοπληρωτές, με αυτούς, δηλαδή, που έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν και αποφεύγουν να πληρώσουν, διοχετεύοντας όλα τα χρήματά τους στο εξωτερικό.
Έχουμε ένα πλαίσιο προστασίας της πρώτης λαϊκής κατοικίας, έχουμε πιθανά ζητήματα, που πρέπει να τα δούμε και στην εξέλιξή τους, η κυβέρνηση παρακολουθεί πάρα πολύ στενά όλη αυτή τη διαδικασία κι αν χρειαστεί μπορεί να υπάρχουν συμπληρωματικά μέτρα» υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης