Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ζουράρις: Προφανώς θα υπάρχει το Μακεδονία στην ονομασία της ΠΓΔΜ – Ήταν λόγος της παραίτησης μου

Ζουράρις: Προφανώς θα υπάρχει το Μακεδονία στην ονομασία της ΠΓΔΜ – Ήταν λόγος της παραίτησης μου
Είχα πει από τις 8/1 ότι παραιτούμαι στην ολομέλεια της ΚΟ των Ανεξάρτητων Ελλήνων είπε ο κ.Ζουράρις
Την εκτίμηση πως προφανώς και θα υπάρχει ο όρος Μακεδονία στην τελική συμφωνία για την ονομασία της ΠΓΔΜ και πως αυτός ήταν ένας από τους λόγους της παραίτησης του από τη θέση του υφυπουργού Παιδείας διατύπωσε ο Κ. Ζουράρις, ο οποίος πάντως είπε πως είχε ενημερώσει για την παραίτηση του από τις 8/1 την ολομέλεια της ΚΟ των ΑΝΕΛ λόγω ζητήματος που είχε δημιουργηθεί με αλβανικά σχολικά βιβλία.
Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του 24/7 ο κ.Ζουράρις υποστήριξε ότι δεν συμφωνεί με την χρήση του όρου Μακεδονία στην ονομασία της ΠΓΔΜ.
«Δεν υπάρχει «γεωγραφική ονομασία», η ονομασία είναι πάντοτε πολιτική, κοινωνική σχεσιοδυναμική ανάμεσα στη σχέση ανάμεσα σε εσένα και σε εμένα.
Έχω μονίμως την άποψη ότι δεν πρέπει να υπάρχει η λέξη Μακεδονία στην τελική συμφωνία και προφανώς θα υπάρχει το Μακεδονία μέσα εκεί, δεν θα μπορέσουμε να το αποφύγουμε.
Για να μην φέρω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, γι' αυτό παραιτήθηκα» υπογράμμισε ο κ.Ζουράρις, ο οποίος μάλιστα ανέφερε ότι είχε πει ότι παραιτείται από τη θέση του υφ. Παιδείας και στις 8 Ιανουαρίου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ολομέλειας της ΚΟ των ΑΝΕΛ για το θέμα των βιβλίων ιστορίας της Αλβανίας.
«Στις 8 Ιανουαρίου στην ολομέλεια της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, είχα πει ότι παραιτούμαι.
Γιατί είχα αρνηθεί να πάω στην Αλβανία να υπογράψω με τους Αλβανούς για τα βιβλία της 3ης Γυμνασίου και της 6ης Γυμνασίου, τα αλβανικά, γιατί είχαμε συμφωνήσει πέρσι όταν είχε έρθει η αλβανική αντιπροσωπεία και υπογράψαμε εδώ στο υπουργείο την αμοιβαία παρέμβαση στα βιβλία μας, γιατί αλλιώς δεν θα έπαιρνε η Αλβανία τα λεφτά και δεν θα προχωρούσε η ένταξή τους, αν δεν άλλαζαν οι Αλβανοί τα αλυτρωτικά στοιχεία που υπάρχουν σε αυτά.
Κάτι τέτοιο δεν έγινε» είπε ο κ.Ζουράρις, ο οποίος σχετικά με τις δηλώσεις του κατά του Ολυμπιακού και του Άρη, τόνισε ότι κατάλαβε ότι το σχόλιο του θα ενοχλούσε.
«Όταν ένα σχόλιο δεν έχει προσωπικό στοιχείο και αναφέρεται σε ομάδα, τότε είναι σκωπτικό και όχι υβριστικό, πρόκειται για σάτιρα, όπως και τα συνθήματα που ακούγονται στο γήπεδο» είπε ο κ.Ζουράρις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης