Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βορίδης για Σκοπιανό: Με ποια κυβερνητική πλειοψηφία συζητά το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ ο Κοτζιάς;

Βορίδης για Σκοπιανό: Με ποια κυβερνητική πλειοψηφία συζητά το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ ο Κοτζιάς;
Δεν έχουμε καμία απολύτως ενημέρωση και συμμετοχή στις διαπραγματεύσεις για την ονομασία είπε ο κ.Βορίδης
Με ποια κυβερνητική πλειοψηφία συζητά το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Κοτζιάς διερωτήθηκε ο βουλευτής της ΝΔ, Μ. Βορίδης, αναφερόμενος στην απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων ότι είναι πάγια θέση τους η μη χρήση του Μακεδονία και των παραγώγων του στην ονομασία της ΠΓΔΜ.
Σε δηλώσεις του στο Πρακτορείο 104,9 Fm ο κ.Βορίδης υποστήριξε ότι η απόφαση των ΑΝΕΛ είναι σε πλήρη αντίθεση με τη γραμμή του ΥΠΕΞ που λέει ότι συζητάει μια σύνθετη ονομασία erga omnes.
«Με ποια κυβερνητική κοινοβουλευτική πλειοψηφία συζητά αυτό το θέμα ο κ. Κοτζιάς;
Αυτό είναι πολύ σημαντικό, ακόμη και για τη διαπραγμάτευση» τόνισε ο κ.Βορίδης, ο οποίος σημείωσε πως είναι σημαντικό να υπάρχει συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων, αλλά το σημαντικότερο είναι «αν υπάρχει μια θέση που λέει η κυβέρνηση».
«Για να υπάρξει κοινή γραμμή την προηγούμενη φορά - στη χρονική στιγμή που έγινε η διαπραγμάτευση και κατέληξε στο βέτο στο Βουκουρέστι - υπήρξε διαρκής και συνεχής ενημέρωση για το ζήτημα αυτό από το τότε υπουργείο Εξωτερικών, την κα. Μπακογιάννη προς όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.
Εμείς αυτή τη στιγμή δεν έχουμε καμία απολύτως ενημέρωση και συμμετοχή.
Βάζουμε αυτό το θέμα της εθνικής ομοψυχίας και έχει μία κάποια σημασία, αλλά σε τελευταία ανάλυση, επειδή υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση και τα ρυθμίζει η κυβέρνηση με τον τρόπο που νομίζει καλό είναι να υπάρχει, αλλά δεν είναι αναγκαία και υποχρεωτική προϋπόθεση» είπε ο κ.Βορίδης.
Ερωτηθείς για την παρέμβαση της Εκκλησίας ο κ.Βορίδης είπε πως «η Εκκλησία για τα σημαντικά αυτά ζητήματα έχει λόγο να παίρνει θέση» ενώ σε ερώτηση γιατί δεν έχει τοποθετηθεί για τις εξελίξεις στο ονοματολογικό ο  Αντώνης Σαμαράς, ο κ. Βορίδης εκτίμησε πως «προφανώς παρακολουθεί με πάρα πολύ προσοχή τις εξελίξεις στα ζητήματα αυτά και επειδή υπάρχει μία πίεση διαρκής από όλες τις πλευρές, τι λέει ο ένας, τι ο άλλος, όλοι περιμένουν να δουν το διαπραγματευτικό αποτέλεσμα της κυβέρνησης».
Σχετικά με το πολυνομοσχέδιο ο κ.Βορίδης υποστήριξε ότι «αποτυπώνει σε πολύ μεγάλο βαθμό τον ΣΥΡΙΖΑ του σήμερα» που όπως είπε «είναι ο ΣΥΡΙΖΑ της εξαπάτησης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης