Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βούτσης: Θα βρεθεί λύση για το Σκοπιανό – Κανένα πρόβλημα στην κυβέρνηση για την ονομασία της ΠΓΔΜ

Βούτσης: Θα βρεθεί λύση για το Σκοπιανό – Κανένα πρόβλημα στην κυβέρνηση για την ονομασία της ΠΓΔΜ
Ο Καμμένος έχει συνεννοηθεί με τον Τσίπρα, δεν θα υπάρξει θέμα έκφρασης δυσπιστίας ή δεδηλωμένης στη Βουλή είπε ο κ.Βούτσης
Την εκτίμηση πως θα βρεθεί λύση στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και ότι αυτή δεν θα δημιουργήσει το οποιοδήποτε πρόβλημα στη σταθερότητα της κυβέρνησης διατύπωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης.
Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο κ.Βούτσης υποστήριξε ότι υπάρχει μπροστά μας μια σημαντική ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί, τονίζοντας ότι υπάρχει ενδιαφέρον από παντού και κυρίως από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΝΑΤΟ και γειτονικές χώρες.
Ερωτηθείς για την εικόνα που δίνει η κυβέρνηση με αφορμή και τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου ο κ.Βούτσης είπε ότι «είναι η εικόνα κυβέρνησης η οποία τολμάει σε πολύ δύσκολα προβλήματα, που επί χρόνια δεν είχαν λυθεί, να βάλει το δάκτυλο "επί των τύπων των ήλων".
Ο κ.Καμμένος έχει συνεννοηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και θα προχωρήσει η συνεννόηση ανάλογα και με το κατά πόσο θα προχωράει η διαπραγμάτευση.
Δεν θα υπάρξει πρόβλημα ενδοκυβερνητικό.
Δεν υπάρχει θα υπάρχει θέμα έκφρασης δυσπιστίας ή δεδηλωμένης στο ελληνικό Κοινοβούλιο» είπε ο κ.Βούτσης, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση χειρίζεται το θέμα με πολύ μεγάλη σοβαρότητα και επάρκεια».
«Συμφωνώ με τον υπουργό Εξωτερικών που μίλησε για ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
Θα υπάρξει ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία επί του θέματος» ανέφερε ο κ.Βούτσης, ο οποίος σχετικά με τη στάση της Εκκλησίας, σχολίασε πως «η Εκκλησία μπορεί να έχει τις απόψεις της για οποιοδήποτε θέμα, να το συζητάει, αλλά όλοι κρινόμαστε στον δημόσιο χώρο».
Εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Εκκλησία δεν θα συνεγείρει το ποίμνιο σε αντίσταση ή υπονόμευση της θέσης που θα πάρει η κυβέρνηση και τόνισε πως η Εκκλησία βρίσκεται σε μια μετάβαση σε πιο ρεαλιστική θέση.
Όσον αφορά το πολυνομοσχέδιο ο πρόεδρος της Βουλής υποστήριξε πως «για την Αριστερά που αναβαπτίστηκε στην ψήφο του Σεπτεμβρίου του 2015 μπορεί να μην είναι εύκολο, αλλά είναι μια πρόκληση στην οποία πρέπει να απαντήσουμε θετικά », σημειώνοντας ότι περιέχει και πολλές θετικές ρυθμίσεις.
«Το μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση και το ΣΥΡΙΖΑ είναι να βγει η χώρα τον Αύγουστο του 2018 από την σκληρή επιτροπεία, να βγει με δυναμισμό στις αγορές και από αυτό θα τους κρίνει ο λαός» είπε ο Ν. Βούτσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης