Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φωτίου: Αυξήσεις στα οικογενειακά επιδόματα σε 738.000 από τις 804.000 οικογένειες

Φωτίου: Αυξήσεις στα οικογενειακά επιδόματα σε 738.000 από τις 804.000 οικογένειες
Σχεδιάσαμε ένα νέο σύστημα, στο οποίο προσθέσαμε 260 εκ.ευρώ για να πριμοδοτήσουμε τα πολύ χαμηλά επιδόματα είπε η κα.Φωτίου
Για αυξήσεις στα οικογενειακά επιδόματα σε 738.000 από τις συνολικά 804.000 οικογένειες που λαμβάνουν τα εν λόγω επιδόματα έκανε λόγο η υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου αναφερόμενη στις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που κατατέθηκε χθες στη Βουλή.
Σε δηλώσεις της στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η κα.Φωτίου υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θέλησε να σχεδιάσει ένα ενιαίο σύστημα οικογενειακών επιδομάτων, στο οποίο όπως είπε, προστέθηκαν 260 εκατομμύρια ευρώ, «για να πριμοδοτήσουμε τα πολύ χαμηλά επιδόματα, δηλαδή τις ασθενέστερες κατηγορίες».
«Ο συνολικός προϋπολογισμός των οικογενειακών επιδομάτων, ο οποίος ανερχόταν στα 650 εκατ. ευρώ, αυξήθηκε κατά 40% (κατά 260 εκατ. ευρώ).
Πρόκειται για ένα δικαιότερο σύστημα κατανομής μεταξύ του πρώτου και του έκτου, έβδομου, όγδοου παιδιού, κτλ» υποστήριξε η κα.Φωτίου, υπογραμμίζοντας πως η συντριπτική πλειονότητα – 680.000 οικογένειες - θα δει μεγάλες αυξήσεις από 75% έως 100%.
Όπως είπε η υπουργός, πράγματι γίνονται κάποιες μικρότερες μειώσεις σε μία κατηγορία τριτέκνων και πολυτέκνων.
«Θα προτιμούσαμε να εξαλειφθούν, γιατί κανείς προφανώς τέτοιες ώρες δεν θέλει να βλέπει ούτε και πέντε ευρώ το μήνα να του μειώνεται το επίδομά του.
Για αυτόν ακριβώς το λόγο -και λαμβάνοντας υπόψη ότι η ασφάλεια των οικογενειών και, ιδιαίτερα, των μεγαλύτερων, υπάρχει μόνο, αν υπάρχουν υπηρεσίες για το παιδί- η κυβέρνηση εξασφάλισε 40 εκατ. ευρώ για σχολικά γεύματα, ώστε τα παιδιά να μπορούν να γευματίζουν στο σχολείο, που είναι μία σημαντική ελάφρυνση για την οικογένεια.
Επίσης, εξασφαλίσαμε 15 εκατ. ευρώ επιπλέον μόνο για εφέτος, για να ιδρύσουμε 400 νέους βρεφονηπιακούς σταθμούς, μετασκευάζοντας υφιστάμενα κτίρια που έχουν οι δήμοι.
Γι' αυτό τους καλέσαμε και όλοι ανταποκρίθηκαν πολύ θετικά.
Έτσι ώστε, εντός του 2018, να πάρουν voucher 120.000 παιδιά από 110.000 που πήραν πέρυσι.
Δηλαδή, 120.000 παιδιά θα έχουν δωρεάν πρόσβαση στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.
Αυτή είναι η πολιτική μας, γενικότερα, για το παιδί και θα ενισχυθεί και με άλλες δράσεις.
Η κυβέρνηση θα δώσει προτεραιότητα στο παιδί» τόνισε η κα.Φωτίου, αναφέροντας ενδεικτικά πως το νέο ετήσιο επίδομα είναι 840 ευρώ (από 480 ευρώ) για οικογένειες με ένα παιδί και ότι ανέρχεται στα 1.680 ευρώ (από 960 ευρώ) για οικογένειες με δύο παιδιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης