Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρλέτης για ΠΓΔΜ: Σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό η πολιτική βάση για διαπραγμάτευση

Σκουρλέτης για ΠΓΔΜ: Σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό η πολιτική βάση για διαπραγμάτευση
Η κυβέρνηση έχει θέση, η αντιπολίτευση υπεκφεύγει υποστήριξε ο υπουργός Εσωτερικών
Η σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό θα είναι η πολιτική βάση για διαπραγμάτευση για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ υποστήριξε ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτης, ο οποίος υποστήριξε πως η κυβέρνηση έχει θέση την ώρα που η αντιπολίτευση υπεκφεύγει.
«Μετά από δεκαετίες φαίνεται ότι υπάρχει μία κινητικότητα και δημιουργούνται προϋποθέσεις για να λυθεί το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.
Είναι σημαντικό να αποκαταστήσουμε φυσιολογικές, κανονικές σχέσεις καθώς μία τέτοια εξέλιξη αναβαθμίζει το ρόλο της χώρας ως σταθεροποιητικού παράγοντα στα Βαλκάνια και την ΝΑ Μεσόγειο» είπε μιλώντας στο Κόκκινο ο κ.Σκουρλέτης.
«Η κυβέρνηση έχει θέση, όλα όσα λέγονταν τις προηγούμενες ημέρες ήταν υπεκφυγές των δυνάμεων της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα της ΝΔ» τόνισε ο κ.Σκουρλέτης, ο οποίος εκτίμησε ότι υπάρχουν συνομιλητές στη Βουλή για την οικοδόμηση μιας ευρύτερης συναίνεσης.
«Η στάση ιδιαίτερα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και των άλλων κομμάτων θα είναι το μέτρο που θα κρίνει την πολιτική τους αξιοπιστία στο κρίσιμο ζήτημα των εθνικών θεμάτων.
Δεν χωρούν υπεκφυγές, χρειάζεται ασφαλώς η διαμόρφωση της ευρύτερης συναίνεσης» είπε ο κ.Σκουρλέτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης