Τελευταία Νέα
Πολιτική

Νέα πυρά Κοντονή κατά δικαστικών για το πόθεν έσχες – Δεν υπάρχει έκδοση των 8 Τούρκων

Νέα πυρά Κοντονή κατά δικαστικών για το πόθεν έσχες – Δεν υπάρχει έκδοση των 8 Τούρκων
Οι ίδιοι οι δικαστικοί έπρεπε να είναι εκείνοι που επιδιώκουν τη διαφάνεια υποστήριξε ο υπ. Δικαιοσύνης
Νέα πυρά κατά των δικαστικών για το θέμα του πόθεν έσχες εξαπέλυσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, ο οποίος απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο έκδοσης των 8 Τούρκων στρατιωτικών.
Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του 24/7 σχετικά με το πόθεν έσχες των δικαστικών ο κ.Κοντονής υποστήριξε ότι «οι ίδιοι έπρεπε να είναι εκείνοι που επιδιώκουν τη διαφάνεια».
«Ο νόμος ζητά να δηλωθούν χρήματα και τιμαλφή προκειμένου να γίνεται έλεγχος κάθε χρόνος, ώστε να μπορεί να εξεταστεί μια αγορά μεγάλης αξίας.
Επιχειρήματα όπως η πιθανή στοχοποίηση τους είναι προφάσεις
Είναι απαράδεκτο να χαρακτηρίζουν καθεστώς μια κυβέρνηση που θέλει τη διαφάνεια και την εφαρμογή των νόμων» είπε ο κ.Κοντονής, επισημαίνοντας ότι «εάν υπάρχουν εξαιρέσεις και αστερίσκοι, τότε δεν υπάρχει πόθεν έσχες και κοροϊδεύουμε την κοινωνία».
Αναφερόμενος στο θέμα των 8 Τούρκων στρατιωτικών που διέφυγαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα κατά του Erdogan ο κ.Κοντονής υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που κατηγορούνται για συμμετοχή στην απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία».
«Ούτε με έμμεσο τρόπο μπορούν να επιστρέψουν στην Τουρκία.
Η υπόθεση Οτσαλάν ήταν διαφορετικό ζήτημα καθώς δεν υπήρχε δικαστική απόφαση» είπε ο κ.Κοντονής, ο οποίος κάλεσε όσους ευθύνονται για τη σύλληψη Οτσαλάν να μην μιλάνε.
Αναφερόμενος στην άρση ασύλου που ζητά το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής για τον αξιωματικό που του δόθηκε άσυλο, είπε ότι το υπουργείο, είχε κάποιες ενστάσεις και ζήτησε να παγώσει το θέμα μέχρι να βγει απόφαση από το δικαστήριο.
«Και ο Τούρκος αξιωματικός θα έκανε το ίδιο εάν η δευτεροβάθμια επιτροπή δεν του έδινε άσυλο.
Εάν η Τουρκία υποβάλλει μήνυση με κατηγορίες που μπορούν να δικαστούν στην Ελλάδα, τότε θα αρχίσει η διαδικασία από τα στάδιο της προανάκρισης.
Ωστόσο η Τουρκική κυβέρνηση δεν έχει υποβάλει μήνυση» τόνισε ο κ.Κοντονής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης