Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος: Εθνικά συμφέρουσα πρόταση για το Σκοπιανό θα φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση

Κατρούγκαλος: Εθνικά συμφέρουσα πρόταση για το Σκοπιανό θα φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση
Έχει μεγάλη πολιτική σημασία η έξοδος της Ελλάδας από τα μνημόνια είπε ο κ.Κατρούγκαλος
Την θέση ότι η πρόταση που θα παρουσιάσει η κυβέρνηση στη Βουλή σχετικά με το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων θα είναι εθνικά συμφέρουσα διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλος, επισημαίνοντας ότι το Σκοπιανό είναι ένα ζήτημα που θα έπρεπε να είχε λυθεί από τη δεκαετία του ’90.
Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του 24/7 ο κ.Κατρούγκαλος είπε ότι ο λόγος που πρέπει να επιλυθεί το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων είναι ότι η πλειονότητα των χωρών του κόσμου έχει αναγνωρίσει τα Σκόπια με το συνταγματικό τους όνομα.
«Από τη Βουλή θα περάσει μια πρόταση που θα είναι εθνικά συμφέρουσα, μία που στερεί τη δυνατότητα από το να χρησιμοποιείται για αλυτρωτικούς σκοπούς» υπογράμμισε ο κ.Κατρούγκαλος, ο οποίος κληθείς να σχολιάσει τη θέση της ΝΔ, τόνισε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δίνει την εντύπωση ότι μπορεί να καταψηφίσει ακόμα και αν βρεθεί μια εθνικά συμφέρουσα λύση, σε μια προσπάθεια να χαθεί η δεδηλωμένη.
«Πρόκειται για ένα γεγονός το οποίο είναι ξεκάθαρα αντισυνταγματικό γιατί το Σύνταγμα μας ορίζει διαδικασίες με τις οποίες μπορεί να αρθεί η εμπιστοσύνη της Βουλής και η αντιπολίτευση έχει στα χέρια της ένα από αυτά τα όπλα, την ψήφο δυσπιστίας» επεσήμανε ο κ.Κατρούγκαλος.
Ερωτηθείς για τη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ υποστήριξε ότι η συνεργασία τους έγκειται στη συμφωνία να αντιμετωπιστεί η διαπλοκή και να αντιμετωπιστεί η φιλελεύθερη πολιτική των μνημονίων με μια άλλη λογική.
Όσον αφορά το ενδεχόμενο συνεργασίας με το Κίνημα Αλλαγής, ο κ.Κατρούγκαλος ανέφερε ότι προϋπόθεση είναι να παρουσιαστεί το πρόγραμμα του κόμματος και να ξεκαθαριστεί αν είναι απέναντι ή όχι στον φιλελευθερισμό.
Σχετικά με την επιδίωξη της κυβέρνησης να μπει τέλος στα μνημόνια και στην επιτροπεία το ερχόμενο καλοκαίρι, ο υπουργός τόνισε ότι «έχει μεγάλη πολιτική σημασία η έξοδος από τα μνημόνια».
«Θέλουμε να είμαστε σε κατάσταση ανάλογη με αυτήν που είναι η Πορτογαλία» ανέφερε ο κ.Κατρούγκαλος, τονίζοντας ότι αν και μετά τον Αύγουστο θα πρέπει η κυβέρνηση να ακολουθήσει ορισμένα προαπαιτούμενα, θα είναι στο χέρι της η εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης