Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δ. Καμμένος: Η διαπραγμάτευση με τα Σκόπια είναι απόρρητη και σε υψηλό επίπεδο

Δ. Καμμένος: Η διαπραγμάτευση με τα Σκόπια είναι απόρρητη και σε υψηλό επίπεδο
Πάγια θέση των ΑΝΕΛ η μη αποδοχή ονομασίας που περιλαμβάνει τη λέξη Μακεδονία είπε ο κ.Καμμένος
Την θέση ότι η διαπραγμάτευση με τα Σκόπια είναι απόρρητη και σε υψηλό επίπεδο διατύπωσε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Δ. Καμμένος, ο οποίος υποστήριξε ότι η Ελλάδα είναι ο ισχυρός παίκτης της περιοχής και πρέπει να εκμεταλλευτεί τη γεωστρατηγική της θέση.
Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του 24/7 ο κ.Καμμένος υπογράμμισε ότι η οικονομία των Σκοπίων στηρίζεται στις ελληνικές επενδύσεις, επισημαίνοντας ότι τα Σκόπια επιθυμούν διακαώς την είσοδο τους στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, γεγονός που, όπως είπε, «περνάει» μέσα από την Ελλάδα και την άρση του βέτο της.
«Πάγια θέση των ΑΝΕΛ είναι η μη αποδοχή ονομασίας που περιλαμβάνει τη λέξη Μακεδονία» τόνισε ο κ.Καμμένος, αναφέροντας πως «δεν θα εμπιστευόταν τη συγκεκριμένη χώρα, μιας και διαφορετική κυβέρνηση θα μπορούσε να επαναφέρει τις αλυτρωτικές βλέψεις».
Όσον αφορά το ζήτημα της ανακήρυξης της Ιερουσαλήμ σε πρωτεύουσα του Ισραήλ, ο κ.Καμμένος εξέφρασε την αντίθεση του στο «όχι» που είπε η Ελλάδα στον ΟΗΕ, τονίζοντας ότι «έχουμε ένα αμυντικό τόξο «Αίγυπτος – Κύπρος – Ισραήλ» με τεράστια συμφέροντα αμυντικά, γεωπολιτικά.
«Η χώρα μας θα έπρεπε να είναι πιο επιφυλακτική και να ταχθεί υπέρ της αποχή» ανέφερε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης