Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τόσκας: Ο Ρουβίκωνας παίζει με τα όρια της νομιμότητας – Θα το πληρώσει

tags :
Τόσκας: Ο Ρουβίκωνας παίζει με τα όρια της νομιμότητας – Θα το πληρώσει
Υπάρχει πολιτική βούληση και δέσμευση για σύλληψη μελών του Ρουβίκωνα υποστήριξε ο κ.Τόσκας
Την θέση ότι ο Ρουβίκωνας παίζει με τα όρια της νομιμότητας διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκας, ο οποίος υποστήριξε ότι υπάρχει η πολιτική βούληση και δέσμευση για τη σύλληψη των μελών του Ρουβίκωνα.
Σε δηλώσεις του στο Real Fm ο κ.Τόσκας χαρακτήρισε πράξη ανεπίτρεπτη και απαράδεκτη την επίθεση του Ρουβίκωνα στην ισραηλινή πρεσβεία.
«Η ομάδα αυτή παίζει στα όρια της νομιμότητας και όταν την υπερβαίνει το «πληρώνει» και θα το «πληρώσει» και αυτή τη φορά.
Δεν πρέπει να συγχέουμε τους ακτιβισμούς μέσα στα όρια της νομιμότητας, με τα σπασίματα και την προσβολή πρεσβειών.
Όταν ρίχνουν προκηρύξεις δεν υπερβαίνουν τα όρια» είπε ο κ.Τόσκας, ο οποίος ερωτηθείς γιατί δεν έχει σχηματιστεί εισαγγελική παραγγελία για να διωχθεί ως εγκληματική οργάνωση, ο κ. Τόσκας τόνισε ότι «αυτό είναι η εύκολη λύση, αλλά θα εξαντληθούν όλα τα νομικά μέσα».
Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης και στη σημερινή δήλωση του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συγκαλύπτει την δράση του Ρουβίκωνα, ο κ.Τόσκας είπε ότι «εάν δεν ήταν ο Ρουβίκωνας, θα είχαν εφεύρει κάτι άλλο για να κάνουν κριτική».
«Η αστυνομία δεν ενεργεί εκτός πλαισίων του νόμου, όπως παλαιότερα» υποστήριξε ο υπ. Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος αναφέρθηκε και στην πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση στο Εφετείο, για την οποία οι πληροφορίες «δείχνουν» την «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» (ΟΛΑ).
«Θα έχει την κατάληξη που είχαν και άλλες τρομοκρατικές ομάδες.
Θα συλληφθούν αργά ή γρήγορα» είπε ο κ.Τόσκας, ο οποίος κάλυψε πλήρως τις ενέργειες της αστυνομίας μετά την επίθεση.
Ερωτηθείς για το εάν αυτή η επίθεση σηματοδοτεί την επανεμφάνιση τρομοκρατίας στην Ελλάδα, ο κ.Τόσκας είπε ότι «σε συνθήκες μεγάλης έντασης και ύφεσης υπήρχε συνεχώς ο κίνδυνος επανεμφάνισης της τρομοκρατίας».
«Προσπαθήσαμε να κρατήσουμε ένα κλίμα ώστε να μην εμφανιστούν νέες τρομοκρατικές ομάδες. δεν βλέπω να εμφανίζονται νέες οργανώσεις.
Με απλή αριθμητική δε μιλούμε για έξαρση της τρομοκρατίας.
Η χώρα μας είναι ασφαλής.
Έχει αναγνωριστεί από πολλές ξένες χώρες που μιλούν για αύξηση της ασφάλειας.
Κάνουμε ότι μπορούμε να εξαλείψουμε τα φαινόμενα τρομοκρατίας» είπε ο κ.Τόσκας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης