Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος: Η Ελλάδα και πρέπει και μπορεί να επιτύχει μια αυτοδύναμη έξοδο στις αγορές

Τζανακόπουλος: Η Ελλάδα και πρέπει και μπορεί να επιτύχει μια αυτοδύναμη έξοδο στις αγορές
"Η  έξοδος της χώρας από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018 είναι σε μεγάλο βαθμό προεξοφλημένη", δηλώνει ο Δ. Τζανακόπουλος
«Η Ελλάδα και πρέπει και μπορεί να επιτύχει μια αυτοδύναμη έξοδο στις αγορές», δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος,  Δ. Τζανακόπουλος, ενώ αποκλείει εθνική συνεννόηση με τη ΝΔ για τον τρόπο εξόδου από τα μνημόνια.
Ο κ. Τζανακόπουλος σε συνέντευξή του  στην εφημερίδα Realnews αναφέρει χαρακτηριστικά «δεν γνωρίζω κανέναν εχέφρονα άνθρωπο να θέλει να ανταλλάξει συνταγές μαγειρικής με ανθρωποφάγους», και λέει όχι σε «υποτιθέμενες εθνικές συνεννοήσεις ανάμεσα σε ετερόκλητα πολιτικά σχέδια και φυσικά πολιτικές δυνάμεις που τους χωρίζει ταξικό και ηθικό χάσμα».
Κατά τον ίδιο, «συνιστά αντίφαση να αναζητεί κάποιος τη χρησιμότητα αυτών που έβαλαν τη χώρα στα μνημόνια, στην προσπάθεια εξόδου της από αυτά».
Εκτιμά ότι «η έξοδος της χώρας από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018 είναι σε μεγάλο βαθμό προεξοφλημένη, όσο από τους θεσμούς, όσο και από τις αγορές», προσθέτοντας ότι «αυτό φάνηκε και από την πορεία των ελληνικών ομολόγων, που έπιασαν  χαμηλό επιτόκιο 12ετίας πριν από λίγες ημέρες» και αυτό που απομένει, όπως σημειώνει « είναι να ολοκληρωθεί η τρίτη αξιολόγηση για να περάσουμε στην τελική συζήτηση για τους συγκεκριμένους όρους  της εξόδου, αλλά και για την τελική ρύθμιση του ελληνικού χρέους, που θα ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2018». 
Ακόμη, ο  κ. Τζανακόπουλος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ξανανοίξει το θέμα του εκλογικού νόμου: «αν το Κίνημα Αλλαγής θέλει να επανορθώσει, εδώ είμαστε να το συζητήσουμε», αναφέρει και κατηγορεί τον νέο φορέα ότι συνεχίζει την ταύτισή του με την επιχειρηματολογία της ΝΔ.
Ταυτόχρονα επιτίθεται στον Δημήτρη Κουτσούμπα τονίζοντας πως «δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά η χρήση αγοραίας ρητορικής και φρασεολογίας απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στον πρωθυπουργό.
Είναι κηλίδα στην ιστορία του κομμουνιστικού κινήματος ο γγ του ΚΚΕ να αντιπαρατίθεται με φράσεις και επιχειρήματα, τα οποία είναι σημαία των κάθε λογής ακροδεξιών».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τονίζει ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν στο τέλος της παρούσας θητείας και συνιστά να μην προτρέχουμε προεξοφλώντας ότι θα γίνει ανασχηματισμός μετά το τέλος της τρίτης αξιολόγησης.
Όπως αναφέρει « οι εκλογές του 2019 θα είναι αυτές στις οποίες θα συγκριθούν εκείνοι που έβαλαν τη χώρα στη δίνη της ύφεσης και της λιτότητας, απέναντι σε αυτούς που έβγαλαν τη χώρα από το μνημόνιο και της έδωσαν ξανά προοπτική».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης