Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δραγασάκης για Στουρνάρα: Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι υπάρχει Έλληνας που θέλει να παραταθεί το μνημόνιο

Δραγασάκης για Στουρνάρα: Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι υπάρχει Έλληνας που θέλει να παραταθεί το μνημόνιο
Η χώρα έχει πολιτική που μας βγάζει από τα μνημόνια, έχει δοκιμαστεί και στην Πορτογαλία είπε ο κ.Δραγασάκης
Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι υπάρχει Έλληνας που θέλει να παραταθεί αυτό το καθεστώς του μνημονίου υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γ. Δραγασάκης απαντώντας επί της ουσίας στον διοικητή της ΤτΕ, Γ. Στουρνάρα, ο οποίος κάλεσε χθες την κυβέρνηση να εξετάσει το ενδεχόμενο μιας προληπτικής πιστοληπτικής γραμμής στήριξης μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος.
Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του 24/7 ο κ.Δραγασάκης υποστήριξε ότι «η πιστοληπτική γραμμή στήριξης, την οποία προτείνει ο κ.Στουρνάρας, σημαίνει μνημόνιο, καθώς θα τίθενται όροι για την εκταμίευση».
«Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι υπάρχει Έλληνας που θέλει να παραταθεί αυτό το καθεστώς του μνημονίου» είπε ο κ.Δραγασάκης, αναφέροντας πως η χώρα έχει πολιτική για καθαρή έξοδο από το μνημόνιο, η οποία έχει τη «σφραγίδα» του Eurogroup και αφορά στην έξοδο της χώρας στις αγορές κατά το πρότυπο της Πορτογαλίας με ένα απόθεμα κεφαλαίων το οποίο θα έχει η Ελλάδα ως πρόσθετη εγγύηση ώστε εάν υπάρξει, όπως είπε, πχ αναταραχή στις αγορές λόγω εξωγενών γεγονότων, η χώρα να μη μείνει χωρίς χρηματοδότηση.
«Η χώρα έχει πολιτική που μας βγάζει από τα μνημόνια, είναι η πιο συμφέρουσα για το λαό, έχει δοκιμαστεί στην Πορτογαλία και έχει την έγκριση των δανειστών.
Ό,τι άλλο, ας το κρίνει κανείς όπως θέλει, είναι μία άποψη» είπε ο κ.Δραγασάκης, κάνοντας λόγο για προσωπική άποψη του κ.Στουρνάρα που δεν περιλαμβάνεται στην έκθεση της ΤτΕ, αλλά στην εισαγωγή της έκθεσης που υπογράφει προσωπικά ο διοικητής της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης