Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μαντάς: Δεν έχει αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση η ΝΔ – Δεν την παίρνει πια να μιλάει για την οικονομία

Μαντάς: Δεν έχει αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση η ΝΔ – Δεν την παίρνει πια να μιλάει για την οικονομία
Πολύ σημαντικό βήμα για την έξοδο από τα μνημόνια τον Αύγουστο η ψήφιση και υλοποίηση του προϋπολογισμού του 2018 είπε ο κ.Μαντάς
Την θέση πως η ΝΔ δεν έχει αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση στην οικονομική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση διατύπωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρ. Μαντάς, ο οποίος υποστήριξε πως «δεν την παίρνει πια τη ΝΔ να μιλά για την οικονομία».
«Η ΝΔ συνολικά εγκατέλειψε τη μάχη για τον προϋπολογισμό.
Τα επιχειρήματα, η παρουσία των βουλευτών στη συζήτηση, δείχνουν ότι έχει συνειδητοποιήσει πως δεν έχει αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση, ότι τα οικονομικά της χώρας γενικά και παρά τις δυσκολίες βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση και «δεν την παίρνει» πια στο πεδίο της οικονομίας να προβάλλει μία ουσιαστική αντιπαράθεση και εναλλακτική πρόταση.
Φάνηκε και από την ομιλία Μητσοτάκη, ότι δεν μπόρεσε να παρουσιάσει κάποια εναλλακτική πρόταση στην οικονομική πολιτική που εφαρμόζεται.
Η ψήφιση και υλοποίηση του προϋπολογισμού του 2018 αποτελεί σίγουρα πολύ σημαντικό βήμα προς την έξοδο του Αυγούστου, σε μία συγκυρία εξαιρετικά θετική για τα μακροοικονομικά μεγέθη της ελληνικής οικονομίας, αν και υπάρχει απόσταση για να φτάσει στην καθημερινότητα του πολίτη.
Τα προβλήματα είναι δύσκολα για μεγάλο μέρος του πληθυσμού» είπε μιλώντας στο Κόκκινο ο κ.Μαντάς.
«Στο τέλος του 2018 θα υπάρχουν θετικότερα δεδομένα, όπως το ότι θα έχουμε μεγαλύτερο πλεόνασμα εργασίας, αυτό είναι το πιο κρίσιμο μέγεθος.
Θα δούμε μία πολύ βελτιωμένη εικόνα» υπογράμμισε ο κ.Μαντάς.
Αναφερόμενος στο θέμα της ανάπτυξης της οικονομίας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι είναι ρεαλιστική και εφικτή η πρόβλεψη του προϋπολογισμού για ρυθμό 2,5%.
«Θα επιτευχθεί στη βάση ενός επενδυτικού κλίματος που θα δούμε να εκδηλώνεται από τους πρώτους μήνες του νέου έτους.
Ακόμη και το Ελληνικό, όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός Γ. Σταθάκης βρίσκεται στη διαδικασία έκδοσης Προεδρικού Διατάγματος για το οποίο τόσο "κλαίγανε" οι αντίπαλοί μας.
Έχουν υποβληθεί πάνω από 800 σχέδια στον Αναπτυξιακό, το 50% των οποίων αφορά βιομηχανία και μεταποίηση, μία αλλαγή μοντέλου σε σχέση με την μονοκαλλιέργεια του τουρισμού» υποστήριξε ο κ.Μαντάς, τονίζοντας ότι το σημαντικότερο είναι ότι τον Αύγουστο η χώρα θα καταφέρει να βγει από τα μνημόνια και την κρίση με όρους ασφαλείας.
«Θα μπορέσουμε να στεκόμαστε πλέον στα πόδια μας.
Για αυτό οι πιο σοβαροί στη ΝΔ δεν μιλάνε πια για τέταρτο μνημόνιο.
Δεν υπάρχει μνημόνιο.
Η πορεία αυτή δεν θα είναι καθόλου εύκολη.
Θα έχει δυσκολίες, πολύ μεγάλη πίεση από την πλευρά των αντιπάλων.
Αλλά θα αντέξουμε και θα επιστρέψουμε στον ελληνικό λαό πολλά από όσα έχει θυσιάσει όλο αυτό το χρονικό διάστημα» είπε ο κ.Μνατάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης