Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος: Ψηφίζουμε τον τελευταίο μνημονιακό προϋπολογισμό – Βαδίζουμε στην έξοδο από την επιτροπεία

Τζανακόπουλος: Ψηφίζουμε τον τελευταίο μνημονιακό προϋπολογισμό – Βαδίζουμε στην έξοδο από την επιτροπεία
Δεν αντέχει στη λογική η ρητορική της αντιπολίτευσης ότι η χώρα ήταν έτοιμη να βγει από τα μνημόνια το 2014 είπε ο κ. Τζανακόπουλος
Την θέση ότι «ψηφίζουμε τον τελευταίο μνημονιακό προϋπολογισμό» διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος, ο οποίος υποστήριξε ότι η χώρα βαδίζει με σταθερότητα στην έξοδο από την επιτροπεία.
«Είμαστε ακόμη εδώ και κάθε σχέδιο υπονόμευσης, παρένθεσης, κατάρρευσης έπεσε στο κενό, κάθε επιθυμία παλινόρθωσης και εκδικητικής επιστροφής που θα ισοδυναμούσε με δικαίωση των επιλογών που μας οδήγησαν στην τραγωδία της χρεοκοπίας αποδείχτηκε φρούδα», είπε από το βήμα της Βουλής ο κ. Τζανακόπουλος.
«Παρόλα αυτά είμαστε σήμερα ακόμη εδώ.
Για να προτείνουμε και να ψηφίσουμε άλλον ένα προϋπολογισμό.
Τον τελευταίο μνημονιακό προϋπολογισμό.
Και βαδίζουμε με σταθερότητα στην έξοδο από την επιτροπεία», είπε ο κ. Τζανακόπουλος, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν αντέχει στη λογική η ρητορική της ΝΔ ότι δήθεν η χώρα ήταν έτοιμη να βγει εκτός μνημονίων το 2014.
«Η ρητορική περί success story και η πρόβλεψη ότι το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με επιτυχία, βασίστηκε στην επιθυμία της τότε πολιτικής ηγεσίας η τρόικα να κάνει τα στραβά μάτια και να χαρίσει την ολοκλήρωση στον κ. Σαμαρά και τον κ. Βενιζέλο για να αποφύγει τον κίνδυνο της ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ.
Να κλείσει άρον άρον την πέμπτη αξιολόγηση χωρίς να καλύψει το δημοσιονομικό κενό και να του χαρίσουν μια πιστοληπτική γραμμή που υπήρχε μόνο στη φαντασία του και πουθενά αλλού καθώς κανείς δεν συζητούσε κάτι τέτοιο.
Αυτή η ανεκπλήρωτη «φαντασίωση» που επιτρέπει σήμερα στον κ. Σαμαρά να ισχυρίζεται ότι τον έριξαν οι σύμμαχοι του.
Ε, λοιπόν όχι. Δεν τον έριξαν οι σύμμαχοι του, αλλά η καταστροφική συμμαχία που υπέγραψε και που με σθένος και φανατισμό υλοποίησε.
Τον έριξε, και ευτυχώς, ο ελληνικός λαός» είπε ο κ.Τζανακόπουλος.
«Η έξοδος από το πρόγραμμα είναι μπροστά μας και ορατή» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφέροντας πως «αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει εποπτεία και παρακολούθηση».
«Δεν σημαίνει ότι μια κυβέρνηση μπορεί και πρέπει να κάνει ότι θέλει.
Καταρχήν οι αγορές εκ των πραγμάτων επιβάλλουν συγκεκριμένες πειθαρχίες αλλά και οι μηχανισμοί εποπτείας της Ευρωζώνης συνεχίζουν να λειτουργούν.
Σε καμία περίπτωση όμως δεν μιλάμε για το ίδιο καθεστώς επιτήρησης για το ίδιο καθεστώς επιτροπείας.
Και σε αυτή την περίοδο που εγκαινιάζεται μετά το καλοκαίρι του 2018 οι διαφορές της πολιτικής και οι κοινωνικές διαχωριστικές γραμμές που ήδη είναι σαφείς θα αρχίσουν να εμφανίζονται με ακόμη μεγαλύτερη ενάργεια» είπε ο κ.Τζανακόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης