Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητρόπουλος: Τεχνίτης του λαϊκισμού ο Τσίπρας – Κάνει αναδιανομή της φτώχειας

Μητρόπουλος: Τεχνίτης του λαϊκισμού ο Τσίπρας – Κάνει αναδιανομή της φτώχειας
Έχουμε μια «συσσιτιογόνα» ανάπτυξη, αυτό δεν είναι προοπτική για τους νέους είπε ο κ.Μητρόπουλος
Τεχνίτη του λαϊκισμού χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με αφορμή την χθεσινή του ομιλία για τη δυτική Αττική ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Μητρόπουλος.
Σε δηλώσεις του στο Θέμα Fm ο κ.Μητρόπουλος είπε για τον κ.Τσίπρα ότι «έχει γίνει τεχνίτης του λαϊκισμού καθώς έχει πάρει τα χαρακτηριστικά του υστεροπασόκου, του λαϊκιστικού ΠΑΣΟΚ».
Αναφερόμενος στο ποσό που θα δοθεί για τους νέους άνεργους, ο κ.Μητρόπουλος είπε ότι τα 20 εκατομμύρια για τη χρηματοδότησή του προήλθε από την κατάργηση «των τεσσάρων επιδομάτων των αθλίων».
«Κάνουν αναδιανομή της φτώχειας.
Πρόκειται για μια συσσιτιογόνα ανάπτυξη.
Αυτό δεν είναι προοπτική για τους νέους» είπε ο κ.Μητρόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι «σε μια καταρρέουσα οικονομία και ιδιαίτερα σε βιομηχανικές ζώνες με τα δεινά που έχουν υποστεί δεν πείθεις όταν εξαγγέλλεις αυτά σε έναν χρόνο προ εκλογών».
Ερωτηθείς για το ύψος των συντάξεων των επόμενων ετών ο κ. Μητρόπουλος επισήμανε ότι «αυτό που θα επηρεάζει το ύψος των συντάξεων θα είναι η νέα αγορά εργασίας που παράγει φτηνή απασχόληση ενώ κυριαρχεί η μερική απασχόληση», ενώ όσον αφορά το πλεόνασμα βάσει του οποίου μοιράστηκε φέτος το κοινωνικό μέρισμα ο κ.Μητρόπουλος είπε ότι «το 80% του πλεονάσματος είναι από κατασχέσεις λογαριασμών οφειλετών στα ταμεία και το υπόλοιπο είναι επιδότηση που έδωσε η Αχτσιόγλου στον ΕΦΚΑ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης