Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουμουτσάκος (ΝΔ): Πρέπει να περάσουμε από την Ελλάδα των επιδομάτων στην Ελλάδα των ευκαιριών

Κουμουτσάκος (ΝΔ): Πρέπει να περάσουμε από την Ελλάδα των επιδομάτων στην Ελλάδα των ευκαιριών
Πρέπει να επενδύσουμε στο μυαλό των νέων και στην οξυδέρκειά τους, να αλλάξουμε νοοτροπία και να διαφοροποιηθούμε 
Για τη Νέα γενιά και τη μετάβαση από την Ελλάδα των επιδομάτων στην Ελλάδα των ευκαιριών έκανε λόγο ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, στην ομιλία του κατά τη δεύτερη ημέρα τπου Συνεδρίου της ΝΔ.
Όπως τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος "είμαστε έτοιμοι να νικήσουμε και να κυβερνήσουμε. Για μία πατρίδα πιο ισχυρή. Για πολίτες με αισιοδοξία και δουλειά. Το Συνέδριό μας εστιάζει τόσο στις αρχές, όσο και στις πολιτικές μας.
Αυτό περιμένει από εμάς η κοινωνία και η νέα γενιά, που περιμένει θέσεις για το πώς θα βγει η χώρα από το τέλμα. Στο τέλμα που μας οδήγησε η κυβέρνηση Τσίπρα. Πήραν τη χώρα σε σταθερή πορεία εξόδου από την κρίση και τα μνημόνια και την έβαλαν πιο βαθιά στην κρίση και τα μνημόνια. Η ΝΔ είναι η μόνη παράταξη που άντεξε στο σεισμό που σάρωσε το πολιτικό σύστημα.
Τώρα ενισχύουμε ακόμα περισσότερο την απήχησή μας. Αυτή είναι η ορμή νίκης που έχουμε μαζί μας. Απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ που είναι δημιούργημα της κρίσης και για αυτό υποχρεώνεται σε συνεχείς μεταλλάξεις. Βυθίζονται σε μία αναπόδραστη ιδεολογική ήττα", τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος.
"Ακριβώς επειδή δεν υπάρχουν επενδύσεις, κινητικότητα στην αγορά εργασίας, τα παιδιά βρίσκουν σαν λύση να σπουδάζουν και στην συνέχεια εργάζονται ανεξάρτητα από τον τομέα που έχουν ειδικευτεί.
Είναι γνωστοί οι δρόμοι που πρέπει να ακολουθήσουμε καθώς είμαστε μικρή χώρα δίχως μεγάλες πλουτοπαραγωγικές πηγές, αυτό που μπορεί να βοηθήσει την χώρα να προχωρήσει είναι η οδός προς τις σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις", επεσήμανε, από την πλευρά της, η πρώην υπουργός, Μαριέττα Γιαννάκου.
"Τι εμποδίζει την Ελλάδα να ακολουθήσει αυτό τον δρόμο;
Πρέπει να επενδύσουμε στο μυαλό των νέων και στην οξυδέρκειά τους. Πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία και να διαφοροποιηθούμε, με ανοικτό μυαλό και ανοικτούς ορίζοντες ώστε να δώσουμε την ευκαιρία στους νέους να μείνουν στην χώρα και να ασχοληθούν με τις τεχνολογικές εξελίξεις", σημείωσε και συμπλήρωσε πως δε μπορεί η κρίση να παρατείνεται και οι νέοι άνθρωποι να μην μπορούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα.
"Πιστεύουμε στην κοινωνική οικονομία της αγοράς. Ελεύθερη οικονομία αλλά και οικονομία που φροντίζει τους πλέον αδύνατους. Αυτές είναι ιδεολογικές αρχές που πρώτοι εμείς έχουμε αναδείξει", ήταν η αποστροφή της πρώην υπουργού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης