Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κύρτσος: Ελλάδα και Ιταλία οι χαμένοι της υπόθεσης στην Ευρώπη για το προσφυγικό

Κύρτσος: Ελλάδα και Ιταλία οι χαμένοι της υπόθεσης στην Ευρώπη για το προσφυγικό
Πρέπει να δούμε ποιος εκ των ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ χάνει από την άνοδο της Κεντροαριστεράς είπε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ
Την θέση ότι Ελλάδα και Ιταλία είναι οι χαμένοι της υπόθεσης στην Ευρώπη σχετικά με το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα διατύπωσε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γ. Κύρτσος σχολιάζοντας την τοποθέτηση του Donald Tusk περί κατάργησης των υποχρεωτικών ποσοστώσεων για την ανακατανομή των προσφύγων στην ΕΕ.
«Στην Πολωνία έχουν μια σκληρή ακροδεξιά κυβέρνηση που δεν δέχεται τους μετανάστες και η δημοτικότητά της ανεβαίνει συνεχώς.
Κατά έναν τρόπο,  ο Tusk θέλησε να «βοηθήσει» την κεντροδεξιά της Πολωνίας να μειώσει την ψαλίδα.
Δεν υπάρχει κοινή ευρωπαϊκή πολιτική στο θέμα του μεταναστευτικού, καθώς υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις μεταξύ των χωρών, με αποτέλεσμα η Ελλάδα και η Ιταλία να είναι οι χαμένοι της υπόθεσης» τόνισε μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7 ο κ.Κύρτσος.
Ερωτηθείς για τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν σαφές προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και άνοδο του Κινήματος Αλλαγής ο κ.Κύρτσος υποστήριξε πως δεν ανησυχεί από τη δημοσκοπική μείωση της ψαλίδας μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας.
«Όμως πρέπει να φανεί αν από την άνοδο της Κεντροαριστεράς θα χάσει ψηφοφόρους ο ΣΥΡΙΖΑ ή η Νέα Δημοκρατία» τόνισε ο κ.Κύρτσος, ο οποίος επιπλέον εξέφρασε την άποψη πως τα δημοσκοπικά νούμερα της Χρυσής Αυγής, που εμφανίστηκαν μειωμένα, δεν είναι τα «πραγματικά», καθώς όπως είπε, σε ευρωπαϊκό επίπεδο η ακροδεξιά διαρκώς ανεβαίνει.
Σε ερώτηση εάν η ΝΔ πρέπει να απευθυνθεί σε νέο κοινό και όχι μόνο στους παραδοσιακούς ψηφοφόρους, ο κ.Κύρτσος είπε πως «χρειάζονται ασκήσεις ισορροπίας στην προσέλκυση νέων ψηφοφόρων, καθώς μια ενδεχόμενη αύξηση στους τόνους για το προσφυγικό, για παράδειγμα, θα προσείλκυε ψηφοφόρους από... τα πιο δεξιά, όμως θα έδιωχνε τους πιο κεντρώους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης