Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καραγκούνης (ΝΔ): Σωστές οι απαντήσεις Τσίπρα, Παυλόπουλου στον Erdogan – Γιατί έγινε όμως η επίσκεψη;

Καραγκούνης (ΝΔ): Σωστές οι απαντήσεις Τσίπρα, Παυλόπουλου στον Erdogan – Γιατί έγινε όμως η επίσκεψη;
Δεν έχει κανένα νόημα να γίνονται δημόσιες αντεγκλήσεις και να τσακώνονται δημόσια οι δύο πλευρές είπε ο κ.Καραγκούνης
Την θέση πως ήταν σωστές οι απαντήσεις που έδωσαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρ.Παυλόπουλος στον Τούρκο πρόεδρο Rejep Tayip Erdogan σχετικά με την ανάγκη επικαιροποίησης της Συνθήκης της Λωζάνης διατύπωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Γ. Καραγκούνης, ο οποίος πάντως διερωτήθηκε για ποιον λόγο έγινε αυτή η επίσκεψη.
«Οι δύο τοποθετήσεις του Erdogan για τη συνθήκη της Λωζάνης και τους μουσουλμάνους της Θράκης ήταν άκρως προκλητικές εναντίον της χώρας.
Κανείς δεν αμφισβητεί ότι έγιναν καλά και οι απαντήσεις του κ. Παυλόπουλου και του κ. Τσίπρα και το ίδιο θα έκανε και κάθε Έλληνας πρωθυπουργός.
Ωστόσο, για ποιον λόγο έγινε αυτό το ταξίδι, αν ήταν να τσακωθούν δημόσια στις κάμερες» διερωτήθηκε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Καραγκούνης
«Ποτέ στην ιστορία των συναντήσεων των δύο πλευρών δεν διανοήθηκε Τούρκος Πρόεδρος να εκφράσει τέτοιες απόψεις για τη Συνθήκη της Λωζάνης, για το ζήτημα των μουσουλμάνων της Θράκης, ενώπιον Έλληνα πρωθυπουργού, ποτέ δεν είχαμε τέτοιες δηλώσεις από την τουρκική πλευρά.
Σωστά, ορθά έγιναν αυτές οι απαντήσεις από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό.
Το ζήτημα είναι αν έπρεπε να γίνουν όλα αυτά, εάν προετοιμάστηκαν σωστά, ώστε να έλθει ο κ. Ερντογάν και να πει αυτά που είπε δημόσια και βεβαίως να υπάρξουν και αυτές οι απαντήσεις.
Η ουσία διπλωματικά μετράει, εάν βγάζει κάτι από μία επίσκεψη.
Το να γίνουν δημόσιες αντεγκλήσεις, το να τσακώνονται δημόσια οι δύο πλευρές, δεν έχει κανένα νόημα, καμία ουσία, δεν κερδίζει κάτι η χώρα, σίγουρα δεν κερδίζει και η Τουρκία κάτι, αλλά δεν κερδίζουμε εμείς κάτι, που κάναμε και αυτή την πρόσκληση» είπε ο κ.Καραγκούνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης