Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σπυράκη: Καμία έκπληξη από την απόφαση Μητσοτάκη για Ντόρα – Η διακυβέρνηση δεν είναι οικογενειακή υπόθεση

Σπυράκη: Καμία έκπληξη από την απόφαση Μητσοτάκη για Ντόρα – Η διακυβέρνηση δεν είναι οικογενειακή υπόθεση
Το θέμα με την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία θα διερευνηθεί μέχρι τέλους υποστήριξε η εκπρόσωπος της ΝΔ
Την θέση πως δεν υπήρξε καμία έκπληξη από την απόφαση του Κ. Μητσοτάκη να μην συμπεριλάβει σε κυβέρνηση της ΝΔ τη Ντόρα Μπακογιάννη διατύπωσε η εκπρόσωπος της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, η οποία υποστήριξε πως η διακυβέρνηση της χώρας δεν μπορεί να είναι οικογενειακή απόφαση.
«Πρόκειται για σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα ότι η διακυβέρνηση δεν μπορεί να είναι οικογενειακή υπόθεση.
Και η ίδια η κα. Μπακογιάννη είχε δείξει το δρόμο σε συνέντευξή της στο Βήμα, λέγοντας ότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να είναι ο κ. Μητσοτάκης πρωθυπουργός και η ίδια δεν ενδιαφέρεται για αξιώματα.
Ήταν μια πολύ έντιμη απόφαση που ελήφθη σε ουδέτερο χρόνο, ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση για τον ίδιο» τόνισε μιλώντας στο ΣΚΑΪ η κα.Σπυράκη.
«Ο κ. Μητσοτάκης εξελέγη από χιλιάδες ψηφοφόρους, 210.000 ανθρώπους, είναι ο δημοφιλέστερος και καταλληλότερος για πρωθυπουργός, και έχει μεγάλο χρέος να αλλάξει την εικόνα της Ελλάδας και να προχωρήσει με βάση τις εξαγγελίες που έχει κάνει.
Η κα. Μπακογιάννη έχει εκτόπισμα, είναι σημαντικό στέλεχος, άλλα δεν μπορεί να δίνεται η εικόνα ότι η διακυβέρνηση του τόπου είναι μια οικογενειακή υπόθεση.
Σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα θεωρείται αυτονόητο ότι συγγενής άμεσος δεν υπάρχει στο ίδιο κυβερνητικό σχήμα.
Στην Αμερική είναι νομοθετημένο» είπε η εκπρόσωπος της ΝΔ.
Όσον αφορά την υπόθεση με την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία, η κα.Σπυράκη υποστήριξε πως η ΝΔ θα πάει μέχρι τέλους το θέμα.
«Στα ελληνικά ταμεία δεν μπήκαν 66 εκατ. ευρώ βάσει μιας συμφωνίας «κυβέρνηση προς κυβέρνηση» γιατί ο υπουργός Άμυνας επέλεξε την οδό του μεσάζοντος, γιατί με την κάλυψη του πρωθυπουργού επέλεξε την οδό ενός τρίτου.
Η υπόθεση θα διερευνηθεί είτε σε αυτή είτε στην επόμενη Βουλή οπότε η πλειοψηφία θα είναι άλλη» υποστήριξε η εκπρόσωπος της ΝΔ, η οποία αναφέρθηκε και στο θέμα του κλεισίματος της γ’ αξιολόγησης αλλά και στο ζήτημα της πώλησης λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.
«Το τίμημα για τη ΔΕΗ ήταν η πώληση των λιγνιτικών μονάδων, οι απώλειες για το δημόσιο είναι πολύ μεγαλύτερες έναντι της «μικρής ΔΕΗ».
Πάει για πώληση ενός μεγαλύτερου ποσοστού ενεργητικού και λιγνιτικών μονάδων και επιτρέπει στους επενδυτές να επιλέξουν τους καλούς καταναλωτές» είπε η κα.Σπυράκη, η οποία έκανε λόγο για ένα «κουφάρι επιχείρησης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης