Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Κανένα μέλος της οικογένειας μου σε κυβέρνηση της ΝΔ ή άλλο αξίωμα

Μητσοτάκης: Κανένα μέλος της οικογένειας μου σε κυβέρνηση της ΝΔ ή άλλο αξίωμα
Η κυβέρνηση στοχοποιεί ακόμη και τη σύζυγό μου Μαρέβα για να τραβήξει τα φώτα μακριά από το σκάνδαλο πώλησης πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δηλώνει ακόμη ότι προτίθεται να αποσυνδέσει τη διαδικασία εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη διεξαγωγή εκλογών.
Τονίζει χαρακτηριστικά ότι «εάν η Βουλή αδυνατεί να εκλέξει Πρόεδρο με συναινετικό τρόπο, τότε -και μόνο σε αυτή την περίπτωση- ο Πρόεδρος θα εκλέγεται από τον λαό, χωρίς όμως να μεσολαβεί διάλυση της Βουλής».
Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτηρίζει την απλή αναλογική ως δείγμα του πολιτικού αμοραλισμού του ΣΥΡΙΖΑ και επαναβεβαιώνει τη βούλησή του για να ψηφιστεί, από την επόμενη Βουλή, ένας «νόμος σύγχρονος που θα εγγυάται τη δίκαιη εκπροσώπηση αλλά και την κυβερνητική σταθερότητα» ενώ ο ίδιος θα πράξει ό,τι χρειαστεί για να μην περάσει η Ελλάδα την περιπέτεια της ακυβερνησίαςλόγω της απλής αναλογικής.

Η απάντηση Μητσοτάκη για τη σύζυγό του

Αναφορικά με τους υψηλούς τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτηρίζει "άνανδρο" τον τρόπο με τον οποίο ο κ. Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει τις επιθέσεις λάσπης προς κάθε κατεύθυνση, στοχοποιώντας ακόμη και τη σύζυγό του Μαρέβα, κάτι που ο ίδιος εντάσσει στην προσπάθεια της κυβέρνησης να τραβήξει τα φώτα μακριά από το σκάνδαλο πώλησης πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία.
Επίσης, προειδοποιεί ότι «αν επιμείνουν στην προσπάθεια συγκάλυψής του, αυτό θα διερευνηθεί από την επόμενη Βουλή και οι ευθύνες θα αποδοθούν». Ο πρόεδρος της ΝΔ επιτίθεται στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ότι θριαμβολογεί την ώρα που η ζωή της μεγάλης πλειονότητας των Ελλήνων χειροτερεύει, σημειώνοντας ότι τον Αύγουστο του 2018 τελειώνει το τρίτο μνημόνιο και θα αρχίσει το τέταρτο, για να καταλήξει ότι «η ΝΔ έχει σχέδιο».
Ως προς το μέλλον της οικονομίας και τα μνημόνια, ο κ. Μητσοτάκης τονίζει πως η ΝΔ είναι η μόνη πολιτική δύναμη που έχει συγκροτημένο σχέδιο για να βγει οριστικά η Ελλάδα από την κρίση. "Δεν υπόσχομαι στους Έλληνες ότι ο δρόμος θα είναι εύκολος" υπογραμμίζει, προσθέτοντας ότι η στρατηγική της ΝΔ δεν αλλάζει: "Θα συνεχίσουμε να μιλάμε για χαμηλότερους φόρους, για επενδύσεις που θα φέρουν νέες και καλύτερες δουλειές, για καλύτερα δημόσια σχολεία και πανεπιστήμια, για ασφαλείς γειτονιές, για καλύτερα νοσοκομεία, για μικρότερο και καλύτερο κράτος. Θα μιλάμε για το μέλλον και όχι για το παρελθόν".

Προσωπική δέσμευση η μείωση φόρων

Αδιαπραγμάτευτη προσωπική του δέσμευση χαρακτηρίζει ο κ. Μητσοτάκης τη μείωση των φόρων. "Η μείωση των φόρων είναι αδιαπραγμάτευτη προσωπική μου δέσμευση, ακόμα και αν δεν αλλάξουν οι στόχοι του πλεονάσματος. Και θέλω να σας εξηγήσω γιατί. Αντί να συγκρατηθούν δαπάνες και να γίνουν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις ώστε να παραχθεί πλούτος, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επέλεξε τη βίαιη υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης και την αύξηση των έμμεσων φόρων, που πλήττει κυρίως τους πιο αδύναμους. Η κυβέρνηση, μάλιστα, επιμένει να παράγει πρωτογενή πλεονάσματα ακόμα υψηλότερα από αυτά που μας ζητούν οι πιστωτές μας. Είναι όχι μόνο αχρείαστα αλλά και καταστροφικά για τη ρευστότητα της οικονομίας. Ο κ. Τσίπρας θα μείνει στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός των φόρων".
Ξεχωριστή αναφορά στην περικοπή των δαπανών του κράτους έκανε ο πρόεδρος της γαλάζιας παράταξης, σημειώνοντας: "Υπάρχουν βέβαια και περιθώρια περικοπών στις δαπάνες του κράτους. Και δεν εννοώ φυσικά τους μισθούς ή τις απολύσεις, όπως ψευδώς διακινεί η προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δράσεις εξοικονόμησης πόρων μέσα από περιορισμό της σπατάλης, καλύτερη διοίκηση, αξιολόγηση και, κυρίως, μέσα από συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης