Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βίτσας: «Παγωμένη» η συμφωνία πώλησης πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία - Επιβάλλεται να την ξαναδούμε

Βίτσας: «Παγωμένη» η συμφωνία πώλησης πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία - Επιβάλλεται να την ξαναδούμε


H ανθρωπιστική κρίση στην Υεμένη και η αντίστοιχη παγκόσμια κινητοποίηση, επιβάλλει να ξαναδούμε τη συμφωνία, σημειώνει ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας
«Παγωμένη» χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας τη συμφωνία για την πώληση πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία.
«Πρόκειται για μια παγωμένη συμφωνία δεδομένου ότι τα λεφτά δεν μπήκαν» σημείωσε ο κ. Βίτσας σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.
Από την άλλη πλευρά, και μιλώντας για τη σημερινή κατάσταση, η ανθρωπιστική κρίση στην Υεμένη και η αντίστοιχη παγκόσμια κινητοποίηση, επιβάλλει να ξαναδούμε τη συμφωνία, προσθέτει.
Παράλληλα εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι - η συμφωνία- «δεν πρόκειται να γίνει, και γνωρίζοντας την κατάσταση, που επικρατεί τους τελευταίους μήνες στη Σαουδική Αραβία».
Σχολιάζοντας δε τη στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, παρατήρησε ότι «υπάρχει μια δειλία από την πλευρά των πολιτικών δυνάμεων που ξεκίνησαν και συντηρούν αυτή τη συζήτηση, γιατί δεν λέει ούτε η ΝΔ ούτε η Δημοκρατική Συμπαράταξη σε τι ακριβώς κατηγορούν.
Φτάνουν να επιδεικνύουν νομική άγνοια, δεν το πιστεύω ότι υπάρχει αλλά γίνεται επίτηδες».
«Τώρα, αν θέλουν να γράψουν ένα αστυνομικό μυθιστόρημα και ψάχνουν να βρουν το τέλος του αλλά δεν το βρίσκουν, γιατί το τέλος του δεν τους δικαιώνει, δηλαδή ο ήρωας τους πεθαίνει στο τέλος, θα το συνεχίσουν γιατί ο καθένας μπορεί να έχει τη μανία να αυτοδικαιωθεί. Να συντρίβεται κάθε φορά και να ξαναπροσπαθεί», επισήμανε.
Κατά τα άλλα ο κ. Βίτσας εκτιμά ότι στα τέλη του καλοκαιριού του 2018 θα φύγουμε από την μνημονιακή περίοδο.
«Και μάλιστα χωρίς η Ελλάδα να διακινδυνεύσει τη θέση της στην Ευρώπη, που την υπερασπίστηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με νύχια και με δόντια», αναφέρει χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας.
«Υπάρχουν πολιτικά κόμματα που περιμένουν στη γωνία ίσως και ελπίζοντας κάτι στραβό να γίνει αλλά δεν πρόκειται να γίνει.
Απαντώντας σε ερώτηση για τους πλειστηριασμούς, ο κ. Βίτσας παρατήρησε ότι «είναι καθαρό δεν υπάρχει πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας με τον νόμο Κατσέλη αλλά και τις αλλαγές που έκανε ο Γιώργος Σταθάκης».

www.bankingnews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης