Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μπαλάφας: Το 95% των προς πλειστηριασμό ακινήτων είναι ακριβές κατοικίες πλούσιων κακοπληρωτών

Μπαλάφας: Το 95% των προς πλειστηριασμό ακινήτων είναι ακριβές κατοικίες πλούσιων κακοπληρωτών
Αυτήν την περίοδο γίνεται λυσσαλέα προσπάθεια να αποσταθεροποιηθεί η κυβέρνηση είπε ο κ.Μπαλάφας
Η λαϊκή κατοικία προστατεύεται, το 95% των προς πλειστηριασμό ακινήτων είναι ακριβές κατοικίες πλούσιων κακοπληρωτών υποστήριξε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Γ. Μπαλάφας, ο οποίος αναφερόμενος στις αντιδράσεις κατά των πλειστηριασμών έκανε λόγο για λυσσαλέα προσπάθεια αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης.
«Η πρώτη κατοικία ούτε απειλείτο ούτε απειλείται, να είμαστε σαφείς.
Φυσικά, μιλάμε για σπίτια σαν τα δικά μας, που δεν είναι του 1 εκατ. ευρώ, με πισίνες, δεν είναι του 1,5 εκατ. ελβετικών φράγκων που ήθελε ο ιδιοκτήτης να μην γίνει ο πλειστηριασμός για να μην πληρώνει ό,τι έπρεπε.
 Οι πρώτες κατοικίες οικογενειών σαν κι εμάς, οικογένειες μικρομεσαίες, λαϊκές, εργαζόμενων, αυτές δεν απειλούνται με πλειστηριασμό και δεν υπήρξε τέτοιος πλειστηριασμός» είπε μιλώντας στο Κόκκινο ο κ.Μπαλάφας, ο οποίος έσπευσε να σημειώσει πως με τους νόμους «Κατσέλη – Σταθάκη» η προστασία της α’ κατοικίας επεκτείνεται τουλάχιστον έως τα τέλη του 2018.
Αναφερόμενος στα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στο Ειρηνοδικείο ο κ.Μπαλάφας διερωτήθηκε αν «οι αγωνιστές αυτοί που έκαναν αυτά τα πράγματα, το κάνουν για το 2019».
«Γνωρίζουν ότι έως το 2018 η πρώτη κατοικία προστατεύεται και το κάνουν για μετά την 1/1/2019;.
Για να είμαστε ειλικρινείς αυτή την περίοδο, είτε συνειδητά είτε χωρίς να το καταλαβαίνουν, όλοι έχουν πέσει επάνω λυσσασμένα να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση.
Δεν τους βγήκαν άλλα, η αξιολόγηση, τα δημοσιονομικά.
Προσπαθούν τώρα με ψέματα και δημιουργία εντυπώσεων να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση.
Παράλληλα αυτή την περίοδο «ανθεί» ένα είδος πλούσιων κακοπληρωτών, που έχουν χρήματα, αλλά εκμεταλλεύονται το προστατευτικό πλαίσιο που υπάρχει για τον απλό κόσμο, το μικρομεσαίο, τον εργαζόμενο, μισθωτό, τον συνταξιούχο, για πάρτη τους.
Ενώ έχουν χρήματα και σπιταρώνες δεν πληρώνουν τα χρέη τους» τόνισε ο κ.Μπαλάφας, υπογραμμίζοντας πως με αυτόν τον τρόπο στερείται ρευστότητας η τράπεζα
«Αν δεν έχει ρευστότητα η τράπεζα, δεν θα δώσει το δάνειο στο μικρομεσαίο.
Είτε πραγματικά δεν θα έχει, είτε θα το χρησιμοποιήσει σαν πρόσχημα.
Δεν θα δώσει στο νεαρό ζευγάρι ένα δάνειο για να ξεκινήσει τη ζωή του» είπε ο υφ. Εσωτερικών, τονίζοντας ότι «η πρώτη κατοικία προστατεύεται, αλλά οι πλούσιοι κακοπληρωτές πρέπει να πληρώσουν».
«Η τράπεζα θέλει να μαζέψει τα πολλά, δεν την ενδιαφέρουν τα «ψιλά».
Το 95% που είναι ακριβές κατοικίες ενδιαφέρει την τράπεζα, «σκοτίστηκε» αν θα πάρει κάτι από ένα δάνειο 70.000 ευρώ.
Γι' αυτό καταφέραμε, με πίεση, να προστατεύσουμε την πρώτη κατοικία, παρότι οι τράπεζες ήθελαν και εκεί πολύ μικρή προστασία.
Το 95% των προς πλειστηριασμό είναι ακριβές κατοικίες, αυτή είναι η πραγματικότητα», υπογράμμισε ο κ.Μπαλάφας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης