Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρλέτης για πλειστηριασμούς: Κανένα θέμα με την κοινωνία όσο προστατεύεται η α’ κατοικία έως 300.000 ευρώ

Σκουρλέτης για πλειστηριασμούς: Κανένα θέμα με την κοινωνία όσο προστατεύεται η α’ κατοικία έως 300.000 ευρώ
Η κυβέρνηση βάζει όρια στους θεσμούς, πρόκειται για ακραίους τεχνοκράτες υποστήριξε ο υπουργός Εσωτερικών
Την εκτίμηση πως δεν πρόκειται να κλονιστούν οι σχέσεις της κυβέρνησης με την κοινωνία όσον αφορά το ευαίσθητο θέμα των πλειστηριασμών υπό την προϋπόθεση ότι θα γίνουν πράξη οι δεσμεύσεις για προστασία της α’ κατοικίας μέχρι την αντικειμενική αξία των 300.000 ευρώ διατύπωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτης.
«Οι διευκρινίσεις που δοθήκαν χθες από την κυβέρνηση για την προστασία της πρώτης κατοικίας ανέδειξαν τις κόκκινες γραμμές στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς για το θέμα των πλειστηριασμών.
Όσο οι δεσμεύσεις - και οι χθεσινές, που υπήρξαν από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και τον υπουργό Οικονομικών - και οι αποσαφηνίσεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας, μέχρι την αντικειμενική αξία των 300.000 γίνουν πράξη, τότε προφανώς δεν θεωρώ ότι θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα, το οποίο θα κλονίσει τις σχέσεις της κοινωνίας με την κυβέρνηση» τόνισε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Σκουρλέτης, ο οποίος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να θέτει η κυβέρνηση όρια στις απαιτήσεις των θεσμών στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων.
«Όποιος, δεν θέτει όρια - και αυτός ο οποίος πρέπει να θέσει όρια είναι προφανώς η ελληνική πλευρά - τότε από την άλλη πλευρά, από την πλευρά των θεσμών, μην περιμένετε ευαισθησίες.
Έχουμε πια μια αρκετά μεγάλη εμπειρία.
Πρόκειται πολλές φορές για ανθρώπους, οι οποίοι είναι ακραίοι τεχνοκράτες, που θεωρούν ότι το πρώτο είναι να βγαίνει μία εξίσωση πάνω στο χαρτί, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στην κοινωνία.
Κατά συνέπεια αυτό το θέμα αφορά και πρέπει να αφορά τελικά την ελληνική κυβέρνηση, η οποία πρέπει να θέσει τα όρια της» είπε ο κ.Σκουρλέτης.
Ερωτηθείς για το θέμα της πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία ο κ.Σκουρλέτης είπε ότι «όταν είχε έρθει αυτή η συμφωνία, η οποία πλέον δεν υφίσταται, είχαμε κι εμείς διαφορετική πληροφόρηση, σε σχέση με το τι συμβαίνει στην Υεμένη».
«Θεωρώ ότι ήταν μία ατυχής στιγμή - τουλάχιστον για τις δυνάμεις και τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνηση ς- το ότι είχε επιλεγεί η συγκεκριμένη συμφωνία, υποτιμώντας - δεν ξέρω ακριβώς να το αξιολογήσω και να το προσεγγίσω - την πλευρά αυτή της πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία» είιπε ο υπ. Εσωτερικών, αναφέροντας σχετικά με τις καταγγελίες της ΝΔ ότι «τα πράγματα διαλευκάνθηκαν μέσα στη Βουλή» και ότι «αποδείχθηκε τελικά άσφαιρη η προσπάθεια της αντιπολίτευσης να αποδείξει ότι υπάρχει οποιαδήποτε σκιά σκανδάλου».
«Θεωρώ ότι έχει εξαντληθεί το θέμα, μιλώντας για το πολιτικό ζήτημα.
Στο ηθικό, το αξιακό, που είναι η πώληση όπλων σε μία χώρα, που θέλει να τα χρησιμοποιήσει εναντίον μιας άλλης, πολύ, δε, περισσότερο που η Ελλάδα έχει τη συγκεκριμένη γεωστρατηγική, ιστορική πια, σχέση με τον Αραβικό κόσμο, θα πρέπει να είναι διπλά και τριπλά προσεκτική σε ό,τι κάνει» τόνισε ο κ.Σκουρλέτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης