Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χατζηδάκης για πλειστηριασμούς: Όμηρος των διακηρύξεων του ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση

Χατζηδάκης για πλειστηριασμούς: Όμηρος των διακηρύξεων του ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση
Είμαστε ξεκάθαροι, δεν πρέπει να προστατεύονται στρατηγικοί κακοπληρωτές είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ
Την θέση ότι η κυβέρνηση στο θέμα των πλειστηριασμών είναι όμηρος των διακηρύξεων του ΣΥΡΙΖΑ διατύπωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κ. Χατζηδάκης, ο οποίος υποστήριξε πως είναι ξεκάθαρη η θέση της ΝΔ να μην προστατεύονται οι στρατηγικοί κακοπληρωτές.
 «Από τη σεισάχθεια φθάσαμε το 2015 να έχουμε μικρότερη προστασία σε σχέση με τους δανειολήπτες, καθ' ομολογία των ίδιων των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ τον Δεκέμβριο του 2015, όταν πέρασε τότε το καινούριο πλαίσιο, μόνοι τους είπαν όταν πάμε σε μια προστασία στο ύψος του 60% σε σχέση με αυτή που ίσχυε πρωτύτερα.
Σήμερα έχουν να διαχειριστούν μία κατάσταση η οποία είναι οξύτατη, χειροτέρευσε επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ, λόγω των ερασιτεχνικών τους κινήσεων και η δυσκολία η μεγάλη που έχουν αυτή την ώρα είναι πώς θα ξεπεράσουν τα παχιά λόγια, τα οποία είχαν πει προηγουμένως» είπε μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 Fm ο κ. Χατζηδάκη, ο οποίος έδωσε και το πολιτικό στίγμα της ΝΔ.
«Η ΝΔ είναι ξεκάθαρη, πιστεύει, όπως πίστευε πάντοτε, ότι πρέπει να ξεκαθαρίσει η ήρα από το στάρι, σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να προστατεύονται στρατηγικοί κακοπληρωτές αυτό είναι πάγια θέση, ενώ από την άλλη πλευρά πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι που έχουν πραγματικά ανάγκη πρέπει να τυγχάνουν προστασίας και εδώ περιμένουμε από την κυβέρνηση να ταιριάξει τα λόγια με τα έργα της» ανέφερε ο κ.Χατζηδάκης
Ερωτηθείς για την πορεία της οικονομίας ο κ.Χατζηδάκης υποστήριξε ότι κάθε άλλο παρά δικαιολογημένοι θα πρέπει να θεωρούνται οι πανηγυρισμοί.
«Όταν έχεις ύφεση δεν μπορείς να ισχυρίζεσαι ότι η οικονομία πάει μπροστά, όταν το τραπεζικό σου σύστημα έχει ένα οξύτατο πρόβλημα, με το παγκόσμιο ρεκόρ στα κόκκινα δάνεια, δεν μπορείς να ισχυρίζεσαι ότι έχεις κάνει σημαντικές προόδους, που επιτρέπουν την ανάταξη της οικονομίας, όταν οι αγορές οι ίδιες πια δεν σε εμπιστεύονται και αναγκάζεσαι να έχεις ακόμα δυόμισι χρόνια μετά την επιβολή τους capital controls, τότε είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει ένα σοβαρότατο ζήτημα εμπιστοσύνης» υπογράμμισε ο κ.Χατζηδάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης