Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σακελλαρίδης: Θα εξεταστεί το ενδεχόμενο επιστολής στον Τσίπρα σχετικά με την Σ. Αραβία

Σακελλαρίδης: Θα εξεταστεί το ενδεχόμενο επιστολής στον Τσίπρα σχετικά με την Σ. Αραβία
Ο διευθυντής του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας αναφέρθηκε στην υπόθεση πώλησης πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία
Στην υπόθεση της πώλησης των βλημάτων από την Ελλάδα στη Σαουδική Αραβία και στην παρέμβαση που έγινε από τη Διεθνή Αμνηστία αναφέρθηκε ο διευθυντής του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας και πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης.
Αναφερόμενος στην ανακοίνωση της Διεθνούς Αμνηστίας -που καλεί την Ελλάδα «να ανακαλέσει άμεσα την πώληση και μεταβίβαση πολεμικού εξοπλισμού στη Σαουδική Αραβία και να αρνηθεί να εγκρίνει τη μεταφορά, προς τα μέρη της σύγκρουσης στην Υεμένη, κάθε είδους συμβατικών όπλων, πυρομαχικά και εξαρτήματα πολεμικού εξοπλισμού»- ο κ. Σακελλαρίδης είπε ότι η συγκεκριμένη ανακοίνωση βγήκε από το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας και επισήμανε ότι η οργάνωση ενημέρωσε σχετικά τους βουλευτές.
Εξέφρασε, δε, την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Διαρκής Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής ξεκινά διαδικασίες ανάκλησης της θετικής απόφασης για την πώληση βλημάτων στη Σαουδική Αραβία.
Όσον αφορά στα «όπλα» που διαθέτει η ίδια η Διεθνής Αμνηστία, για να παρέμβει σε μια τέτοια υπόθεση, ο κ. Σακελλαρίδης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να σταλεί επιστολή στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο.
Όπως ανέφερε, είναι μια επιλογή που «θα εξεταστεί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης