Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φίλης για Σαουδική Αραβία: Δεν πιστεύω ότι υπάρχει θέμα διαφθοράς – Να ακυρωθεί η συμφωνία

Φίλης για Σαουδική Αραβία: Δεν πιστεύω ότι υπάρχει θέμα διαφθοράς – Να ακυρωθεί η συμφωνία
Περιμένω να ακούσω την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης υποστήριξε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Την εκτίμηση πως δεν υπάρχει θέμα διαφθοράς στην υπόθεση με την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία διατύπωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Φίλης, ο οποίος υποστήριξε ότι το λιγότερο που περιμένει από την κυβέρνηση είναι να ακυρωθεί η εν λόγω συμφωνία.
«Το λιγότερο που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση είναι να ανακοινώσει την ακύρωση της συμφωνίας για τα όπλα στη Σαουδική Αραβία.
Για την ακύρωση της συμφωνίας συντρέχουν λόγοι που έχουν να κάνουν με την ιδεολογία της Αριστεράς, αλλά και την διεθνή υποχρέωση της χώρας απέναντι στο Ευρωκοινοβούλιο, που το καλοκαίρι ζήτησε την επιβολή εμπάργκο στην πώληση όπλων προς την Σαουδική Αραβία, λόγω του πολέμου στην Υεμένη, όπου διεξάγονται επιχειρήσεις εναντίον αμάχων.
Περιμένω να ακούσω την επιχειρηματολογία της κυβέρνηση και μέχρι στιγμής δεν την ακούω στο μείζον αυτό θέμα το ηθικοπολιτικοκοινωνικό, που σχετίζεται και με την επιβολή εμπάργκο από την Ευρωβουλή» είπε μιλώντας στο Θέμα Fm.
«Το μείζον θέμα είναι για το αν μια χώρα όπως η Ελλάδα μπορεί να κάνει τέτοιες κινήσεις» είπε ο κ.Φίλης, αναφέροντας πως δεν «έχει πειστεί ότι υπάρχει θέμα διαφθοράς».
«Πιστεύω ότι θα δοθούν απαντήσεις επί της ουσίας.
Αυτά τα θέματα μικροπολιτικής στην Ελλάδα έχουν την ουσία τους, αλλά το μείζον είναι άλλο» τόνισε ο κ.Φίλης, ο οποίος υποστήριξε ότι αυτό που θέλει να ακούσει από την κυβέρνηση, είναι «να ακυρωθεί για λόγους που έχουν να κάνουν και με την Αριστερά και με την διεθνή υποχρέωση της χώρας να μην πουλά όπλα σε χώρα που πλήττει αμάχους».
Ο κ.Φίλης υπογράμμισε πως δεν δυσφορεί για τη συγκυβέρνηση, καθώς όπως είπε, «είναι μια κυβέρνηση που υπακούει σε μια αναγκαιότητα, να έχουμε πολιτική σταθερότητα, ώστε να βγούμε από την δανειακή σύμβαση».
«Με αφορά η πολιτική σταθερότητα ως θεμέλιο για να προχωρήσει η οικονομική ανάκαμψη της χώρας μας» υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης