Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος: Δεν μπορεί οι βουλευτές να λειτουργούν ως κλεπταποδόχοι απόρρητων εγγράφων

Κατρούγκαλος: Δεν μπορεί οι βουλευτές να λειτουργούν ως κλεπταποδόχοι απόρρητων εγγράφων
Δεν μπορούν να βάζουν σε κίνδυνο τα εθνικά συμφέροντα, υπάρχουν νομικές ευθύνες είπε ο κ.Κατρούγκαλος
Την θέση ότι «δεν μπορεί οι βουλευτές να λειτουργούν ως κλεπταποδόχοι απόρρητων εγγράφων και να βάζουν σε κίνδυνο τα εθνικά συμφέροντα» διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλος αναφερόμενος στην κατάθεση διαβαθμισμένων εγγράφων στη Βουλή από τον Ανδρέα Λοβέρδο για τη συμφωνία Ελλάδας – Σαουδικής Αραβίας για την πώληση όπλων.
«Υπάρχουν νομικές ευθύνες και πρέπει να αποδοθούν» δήλωσε μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7 ο κ.Κατρούγκαλος, ο οποίος αναρωτήθηκε πως είχε πρόσβαση σε απόρρητα έγγραφα ο κ. Λοβέρδος.
«Το τελευταίο διάστημα στη Βουλή βλέπουμε ένα κοινοβουλευτικό θέατρο με πρωταγωνιστή την επιπολαιότητα» υπογράμμισε ο κ.Κατρούγκαλος.
Σημειώνεται ότι ο κ. Λοβέρδος επιχείρησε να καταθέσει τα διαβαθμισμένα έγγραφα στη Βουλή αλλά ο προεδρεύων Νικήτας Κακλαμάνης, δεν τα παρέλαβε, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει τέτοια διαδικασία.
Τα τοποθέτησε σε φάκελο που σφραγίστηκε και παραδόθηκε προς φύλαξη στη Γενική Διεύθυνση Κοινοβουλευτικού Έργου.
Σε δηλώσεις του ο κ.Λοβέρδος υποστήριξε ότι δεν κατέθεσε στα πρακτικά τα απόρρητα έγγραφα αλλά στο προεδρείο της Βουλής για να διαφυλαχθούν.
Μάλιστα αναρωτήθηκε τι θέλει να κρύψει η κυβέρνηση, προανήγγειλε ότι θα υπάρξει συνέχεια ενώ απέρριψε τόσο τους ισχυρισμούς του Προέδρου της Βουλής, Ν. Βούτση όσο και του υπ. Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά περί κινδύνου διαρροής, αναφέροντας πως τόσο χρόνια δεν έχει διαρρεύσει ούτε μισό έγγραφο.
Σε ανακοίνωση του το υπουργείο Εξωτερικών προειδοποιεί ότι σε περίπτωση διαρροής θα ενεργοποιηθεί το άρθρο 146 του ποινικού κώδικα που προβλέπει ποινή κάθειρξης μέχρι 10 χρόνια, ενώ ο κ.Βούτσης υπογράμμισε ότι «η διαρροή των απόρρητων εγγράφων, μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο δικαστικής έρευνας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης