Πολιτική

Κουτσούμπας: Για την καταστροφή στη Μάνδρα ευθύνεται η πολιτική όλων των κυβερνήσεων

Κουτσούμπας: Για την καταστροφή στη Μάνδρα ευθύνεται η πολιτική όλων των κυβερνήσεων
«Η πολιτική που διαχρονικά εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή, μαζί με την περιφερειακή και τοπική διοίκηση είναι οι υπεύθυνοι για την καταστροφή στη Δυτική Αττική» τόνισε ο γ.γ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.
Σε συνέντευξη του στη Real News τόνισε πως «το ΚΚΕ έχει ζητήσει εκτός από την κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού για την ολόπλευρη στήριξη των κατοίκων, μέτρα ανακούφισης και έκτακτη ενίσχυση για τις άμεσες ανάγκες όλων όσων έχουν πληγεί, μέτρα αποκατάστασης και αποζημιώσεις στο ύψος των ζημιών χωρίς καμιά καθυστέρηση».
Σχολιάζοντας την απόφαση Τσίπρα για διανομή του νέου κοινωνικού μερίσματος είπε ότι «σηματοδοτούν την προσπάθεια της κυβέρνησης να εξωραΐσει μια βάρβαρη φορομπηχτική πολιτική, που παίρνει από μισθωτούς, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους 10 κι επιστρέφει 1 στους πιο εξαθλιωμένους, παριστάνοντας κιόλας τον ευεργέτη».
Ως προς την έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια τον Αύγουστο του 2018 είπε ότι μπορεί να υπάρξει μεγαλύτερη πρόσβαση της Ελλάδας στις "αγορές χρήματος" και μια κάποια ανάκαμψη της οικονομίας, "όμως αυτό θα είναι βασικά καλό κυρίως μόνο για τα κέρδη των ομίλων" ενώ "ο λαός θα εξακολουθεί να πληρώνει βαρύ τίμημα, αφού θα είναι σε ισχύ όλα τα μνημόνια και τα μέτρα τους".
Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην κεντροαριστερά, σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δεν είναι καθόλου αθώοι του αίματος, καθώς κυβέρνησαν για 20 χρόνια και έχουν ψηφίσει όλα τα μνημόνια, το 3ο μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο για "αναπαλαίωση" και όχι για "αναγέννηση" του συγκεκριμένου χώρου και υπογράμμισε ότι "όταν έχουμε εκλογές το ζητούμενο είναι η ενίσχυση του ΚΚΕ κι όχι αν θα είναι 2 ή 3 οι δυνητικοί νέοι "σωτήρες” – "ολετήρες”, για να μοιραστούν σε περισσότερους οι κυβερνητικές καρέκλες".
Ως προς το αν ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι η σημερινή νέα κεντροαριστερά με ηγέτη τον Αλ. Τσίπρα είπε ότι ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ με τις ευλογίες διεθνών κύκλων από την ΕΕ και τις ΗΠΑ ως "μια ακόμα απόδειξη της πολιτικής χρεοκοπίας του, από ένα οπορτουνιστικό αριστερό ανάχωμα εξελίχθηκε σ' ένα αστικό κόμμα της σοσιαλδημοκρατίας, η οποία ιστορικά έχει αποδειχτεί καταλληλότερη, σε κρίσιμες στιγμές, να βγάζει τη βρώμικη δουλειά, σε σύγκριση με τα παραδοσιακά δεξιά κόμματα".
Κληθείς να σχολιάσει την επίκληση εκ μέρους του Α. Γεωργιάδη αποστροφής "παλαιών στελεχών της αριστεράς" "που δήλωναν περίπου "ευτυχώς που χάσαμε”" είπε ότι ο λαός καταστρέφεται σήμερα, ενώ έχει υποστεί ουκ ολίγα δεινά στο παρελθόν, εξαιτίας του καπιταλισμού κι όχι του κομμουνισμού, ενώ όσον αφορά, τα "παλαιά στελέχη της αριστεράς", "η ιστορία έχει αποδείξει ότι όσοι υπογράφουν δήλωση μετάνοιας στο σύστημα, γίνονται αργά ή γρήγορα οι καλύτεροι του υπηρέτες, σε σημείο μάλιστα να τους επικαλείται και ο κύριος Άδωνις".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης