Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κεφαλογιάννη: Η υπερφορολόγηση συνιστά παράγοντα φοροδιαφυγής

Κεφαλογιάννη: Η υπερφορολόγηση συνιστά παράγοντα φοροδιαφυγής
«Η υπερφορολόγηση συνιστά παράγοντα φοροδιαφυγής» τόνισε η πρώην υπουργός Όλγα Κεφαλογιάννη σε ερώτηση σχετικά με τη διαρροή των Paradise Papers και τη θέση που πήρε σχετικά ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης ότι «το να μπορεί κάποιος να ξεφύγει από μια κυβέρνηση που τον υπερφορολογεί δεν είναι ανήθικο».
«Οι φορολογικοί παράδεισοι είναι μια πραγματικότητα που σχετικά πρόσφατα άρχισε να απασχολεί την ΕΕ, ωστόσο η υπερφορολόγηση συνιστά παράγοντα φοροδιαφυγής» τόνισε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενη στις ιδεολογικές αρχές της ΝΔ τόνισε ότι «δε μπαίνουν σε διαπραγμάτευση, ούτε σε ζυγαριά πρόσκαιρης κομματικής επιτυχίας λέγοντας ότι «μία ιδεολογική μετάλλαξη της ΝΔ θα ήταν συνταγή καταστροφής».
Περιγράφοντας το ιδεολογικό προφίλ της ΝΔ, η κ. Κεφαλογιάννη δηλώνει ότι «είναι η παράταξη του κοινωνικού φιλελευθερισμού που, ιστορικά, ανοίγει δρόμους για το μέλλον της Ελλάδας" και προσθέτει πως «η μεσαία τάξη είναι η κινητήριος δύναμη που σήμερα στενάζει κάτω από την πολιτική των φόρων».
Ως προς το αν είναι εφικτός ο στόχος αυτοδυναμίας στις προσεχείς εκλογές, η κ. Κεφαλογιάννη εκτιμά ότι «στόχος είναι εφικτός όσο η ΝΔ επιδιώκει να απευθυνθεί και να εκφράσει τα ευρύτερα στρώματα της κοινωνίας» ενώ για το αν η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία απαντά:
«Ο κ. Τσίπρας με τον κυβερνητικό του εταίρο έχουν, συνεχώς, όλα τα σενάρια πάνω στο τραπέζι».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης