Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης: Επιτέλους χρειάζονται αποτελεσματικά μέτρα κατά των βαμπίρ της φοροδιαφυγής

Παπαδημούλης: Επιτέλους χρειάζονται αποτελεσματικά μέτρα κατά των βαμπίρ της φοροδιαφυγής
Δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία για τους Έλληνες των Paradise Papers 
«Η λίστα #ParadisePaper αλά ελληνικά προκαλεί και πάλι το κοινό περί δικαίου αίσθημα.
Οι εμπλεκόμενοι οφείλουν πλήρεις εξηγήσεις, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί εξονυχιστικούς ελέγχους και οι Κυβερνήσεις, η Κομισιόν και το G20, αποτελεσματικά μέτρα επιτέλους κατά των βαμπίρ της φοροδιαφυγής» αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter ο αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, επικεφαλής ευρωομάδας ΣΥΡΙΖΑ.

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία για τους Έλληνες των Paradise Papers

Εν τω μεταξύ, δόθηκαν στη δημοσιότητα τα ονόματα των Ελλήνων που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των Paradise Papers, με βάση τα στοιχεία του Διεθνούς Κονσόρτσιουμ Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ).
Η λίστα περιλαμβάνει 235 ονόματα και 192 ελληνικές διευθύνσεις.
Να σημειωθεί ότι το γεγονός ότι η παρουσία των συγκεκριμένων ονομάτων στις λίστες των Paradise Papers, δεν συνεπάγονται και τέλεση παράνομων πράξεων.
Σε κάθε περίπτωση οι ελληνικές αρχές θα διερευνήσουν όλα τα στοιχεία που προκύπτουν από τις λίστες, για πιθανά αδικήματα που αφορούν ξέπλυμα χρήματος και φοροδιαφυγή.
Μεταξύ των ονομάτων της λίστας βρίσκονται ο επιχειρηματίας Γιάννης Αλαφούζος, μέλη της οικογένειας Βαρδινογιάννη, η Μαρέβα Μητσοτάκη, ο Βίκτωρας Ρέστης και ο πρόεδρος των Εφοπλιστών, Θεόδωρος Βενιάμης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης