Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επιτυχές το εγχείρημα της Κεντροαριστεράς – Τα πρώτα συμπεράσματα και η πρόκληση

Επιτυχές το εγχείρημα της Κεντροαριστεράς – Τα πρώτα συμπεράσματα και η πρόκληση
Τους 200.000 θα αγγίξει ο αριθμός των ψηφοφόρων
Το εγχείρημα του νέου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς κρίνεται επιτυχές.
Το μεγαλύτερο στοίχημα, αυτό της συμμετοχής των πολιτών στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου αρχηγού κερδήθηκε.
Ο αριθμός των συμμετεχόντων έχει ήδη ξεπεράσει τις 180.000 και δεν αποκλείεται να αγγίξει τις 200.000 στις επόμενες ώρες που απομένουν μέχρι να κλείσουν οι κάλπες.
Αριθμός που ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις, αν κρίνει κανείς ότι μόλις την περασμένη Παρασκευή στη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονία (για λογαριασμό του protagon.gr) αναφερόταν πως αυτό που θα έπρεπε να περιμένει κανείς ήταν μια συμμετοχή της τάξης των 100 με 120 χιλιάδων ψηφοφόρων.
Στην ίδια δημοσκόπηση άλλωστε αναφερόταν πως το 80% των ερωτηθέντων δήλωνε αδιάφορο για τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά.
Υπό αυτήν την έννοια το πρώτο βασικό στοίχημα για την Κεντροαριστερά ή έστω για το νέο πολιτικό φορέα του Κέντρου κερδήθηκε.
Και πάνω σε αυτή τη διαπίστωση, προκύπτουν μια σειρά από συμπεράσματα.
Πρώτον, ο νέος πολιτικός φορέας δηλώνει ένα ηχηρό πολιτικό παρών και έτοιμος για μια πολιτική επανεκκίνηση, μια και κατάφερε να δείξει ότι μπορεί να κινητοποιήσει τις δυνάμεις και τους ψηφοφόρους του ευρύτερου Κέντρου.
Δεύτερον, η συμμετοχή των περίπου 200.000 ψηφοφόρων δεν αφήνει καμία «σκιά» για την επόμενη ημέρα της ανάδειξης του αρχηγού με την έννοια ότι πολύ δύσκολα κάποιος από τους 9 υποψηφίους θα αποφασίσει να μη συμμετάσχει στο νέο εγχείρημα.
Τρίτον, το εγχείρημα δεν περιορίστηκε στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ ή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
Συμπερασματικά ο νέος πολιτικός φορέας της Κεντροαριστεράς θα κινηθεί ενωμένος και με όλες τις δυνάμεις του την επόμενη της ανάδειξης του νέου αρχηγού, μήνυμα που από μόνο του είναι ηχηρό και ελκυστικό για τους κεντρώους ψηφοφόρους, οι οποίοι με τη σειρά τους ανταποκρίθηκαν, δείχνοντας πως περίμεναν και πως επιθυμούν ένα νέο κεντρώο κόμμα.
Και πλέον η πρόκληση είναι μία.
Να δείξει ο νέος αρχηγός που προφανώς θα αναδειχθεί την επόμενη Κυριακή 19/11 ότι το νέο κόμμα έχει πρόταση, έχει ιδέες και αφήγημα και ότι μπορεί πράγματι να μπει σφήνα στο δίπολο ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ.
Και αν το καταφέρει αυτό, τότε πράγματι θα αλλάξουν οι ισορροπίες στο εγχώριο πολιτικό σκηνικό.
Διότι ο νέος πολιτικός φορέας θα αυξάνει τη δυναμική και την προοπτική του, «κόβοντας» ψήφους τόσο από το ΣΥΡΙΖΑ όσο και από τη ΝΔ.
Ψήφοι, οι οποίοι ως επί το πλείστον θα προέρχονται από τη δεξαμενή των μεσαίων ψηφοφόρων, χωρίς τους οποίους ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταφέρει να ορθοποδήσει πολιτικά ούτε η ΝΔ να προσεγγίσει την αυτοδυναμία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης