Τελευταία Νέα
Πολιτική

Υπό δικαστική διερεύνηση η ύπαρξη offshore εταιρειών του αδελφού του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη

Υπό δικαστική διερεύνηση η ύπαρξη offshore εταιρειών του αδελφού του πρώην  πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη
Οι ελληνικές αρχές απέστειλαν αίτημα δικαστικής στην Ελβετία με το ερώτημα της διακίνησης μαύρου χρήματος προερχόμενου από δωροδοκίες καθώς θεωρείται ύποπτος
Υπό δικαστική διερεύνηση βρίσκεται η ύπαρξη offshore εταιριών του Σπύρου Σημίτη, αδερφού του πρώην πρωθυπουργού του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σημίτη.
Οι ελληνικές αρχές απέστειλαν αίτημα δικαστικής στην Ελβετία με το ερώτημα της διακίνησης μαύρου χρήματος προερχόμενου από δωροδοκίες καθώς θεωρείται ύποπτος.
Ο Σπύρος Σημίτης θεωρείται ύποπτος για διακίνηση «μαύρου χρήματος», προερχόμενου από δωροδοκίες κατά την διάρκεια της περιόδου διακυβέρνησης του αδελφού του (1996-2004) σύμφωνα με την εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς.
Αναφέρει επίσης πως στο έγγραφο που απεστάλη πριν από λίγες ημέρες, τις υπόνοιες για την τέλεση των κακουργηματικής φύσης αδικημάτων φαίνεται να τις συνδέουν οι εισαγγελείς με τη συγγενική σχέση που έχει με τον Κώστα Σημίτη και ενδεχόμενη δωροδοκία του.
Στο «κάδρο» των δωροδοκιών έχει βάλει τον πρώην πρωθυπουργό ο Michel Zoseran, πρώην μεγαλοστέλεχος της Thales Engineering and Consulting, η οποία είχε αναλάβει τον εκσυγχρονισμό των έξι φρεγατών τύπου S του Πολεμικού Ναυτικού.
Ο Zoseran είχε υποστηρίξει το 2005 ότι η γαλλική εταιρεία έχασε το σύστημα ασφαλείας C4i των Ολυμπαικών Αγώνων του 2004 επειδή στόχευσε χαμηλά και όχι κατευθείαν στον υπουργό Εσωτερικών και στον πρωθυπουργό, όπως είχαν πράξει οι ανταγωνιστές τους, που κέρδισαν και το έργο.
Πώς, όμως, η Δικαιοσύνη εντόπισε τον επίμαχο λογαριασμό και την εν λόγω εξωχώρια εταιρεία;
Ακολουθώντας τα ίχνη του εμβάσματος των 845.000 ευρώ που απέστειλε το 2010 ο αδελφός του πρώην πρωθυπουργού από τις Μπαχάμες σε ελληνικό τραπεζικό ίδρυμα και από εκεί, μέσα σε πέντε μόλις μέρες, στη Γερμανία, κατάφεραν να βρουν την άκρη του νήματος.
Συγκεκριμένα, οι εισαγγελικές Αρχές, συνδυάζοντας τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους από υφιστάμενες λίστες μεγαλοκαταθετών σε πιστωτικά ιδρύματα του εξωτερικού, ανακάλυψαν ότι η εν λόγω εταιρεία με διαχειριστή τον Σπύρο Σημίτη διαθέτει τραπεζικό λογαριασμό στην ελβετική UBS.

Σπύρος Σημίτης: Συκοφαντικοί οι ισχυρισμοί

«Οι ισχυρισμοί που προβλήθηκαν και πάλι σε ορισμένα δημοσιεύματα, για διακίνηση χρήματος παράνομης προέλευσης που σχετίζονται με εμένα, είναι όπως ήδη είχα δηλώσει στις 3/7/2017 απαράδεκτοι, συκοφαντικοί και εξυπηρετούν προφανείς πολιτικές σκοπιμότητες. Οι οποιεσδήποτε ενδεχόμενες έρευνες θα το αποδείξουν», δήλωσε ο Σπύρος Σημίτης με αφορμή τα δημοσιεύματα περί επίσημου αιτήματος για έλεγχο των λογαριασμών του στην Ελβετία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης