Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωράκης: Πρέπει να νικήσουμε τα σκουριασμένα μυαλά, να δώσουμε χώρο σε ανθρώπους που δημιουργούν

Θεοδωράκης: Πρέπει να νικήσουμε τα σκουριασμένα μυαλά, να δώσουμε χώρο σε ανθρώπους που δημιουργούν
Έκκληση σε όλους τους πολίτες να ψηφίσουν για τη δημιουργία ενός προοδευτικού χώρου, απηύθυνε από τα Χανιά ο επικεφαλής του Ποταμιού 
Την ανάγκη να δοθεί περισσότερος ζωτικός χώρος σε ανθρώπους που δημιουργούν, νικώντας τα «σκουριασμένα» μυαλά», υπογράμμισε σήμερα (08/11/2017) από τα Χανιά, από όπου και ξεκίνησε το Ποτάμι τον Μάρτιο του 2014, ο Σταύρος Θεοδωράκης, απευθύνοντας έκκληση σε όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα την κομματική τους ταυτότητα, να ψηφίσουν για την δημιουργία ενός προοδευτικού χώρου.
«Ήρθε η ώρα να δείξουμε ότι ενωμένοι μπορούμε να στηρίξουμε τη χώρα η οποία βρίσκεται ακόμη σε αστάθεια», τόνισε ο κ. Θεοδωράκης, μιλώντας στο ιστορικό καφέ «Κήπος».
«Τότε, την Άνοιξη του 2014, ήμαστε αποφασισμένοι να συγκρουστούμε με το παλιό και να σπρώξουμε μπροστά νέους ανθρώπους, νέα μυαλά στη θέση των σκουριασμένων εγκεφάλων.
Σήμερα λέω πως πρέπει να νικήσουμε τα σκουριασμένα μυαλά, να δώσουμε περισσότερο ζωτικό χώρο στους ανθρώπους που δημιουργούν, να σπρώξουμε μπροστά τις νεότερες γενιές και για τους λόγους αυτούς αποφάσισα να διεκδικήσω την ηγεσία της προοδευτικής παράταξης», συνέχισε ο επικεφαλής του Ποταμιού και υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα Κεντροαριστεράς.
«Στις ελάχιστες ώρες που απομένουν μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες, ελπίζω να καταφέρουμε να μεταδώσουμε στον κόσμο την ανάγκη για συμμετοχή.
Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως τα θέλαμε, μιας και επιθυμούσαμε μία ανοιχτή ηλεκτρονική ψηφοφορία, που θα έδινε τη δυνατότητα στη νέα γενιά να ήταν παρούσα, αλλά έστω και έτσι πιστεύω ότι την Κυριακή θα έχουμε εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που θα ψηφίσουν για τη νέα προοδευτική παράταξη που θα αλλάξει τον χώρο και την πατρίδα», ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης.
«Υπάρχει το δίλημμα που υπάρχει πάντα.
Θα κερδίσουν οι πολίτες ή θα κερδίσουν οι κομματικοί μηχανισμοί;
Αν μάλιστα υπάρξουν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που θα ψηφίσουν θα εξασφαλιστεί η ενότητα ενώ αν ψηφίσουν λίγοι και υπάρξει ασθενική διαδικασία τότε λογικό είναι πως θα υπάρξουν γκρίνιες.
Λέω όμως όχι από μένα.
Αυτός είναι και ο λόγος που αγωνίστηκα τόσο πολύ, για να καταλάβουν οι πολίτες ότι πρέπει να συμμετέχουν σε ένα κόμμα που το ποσοστό του δε θα είναι μονοψήφιο», συνέχισε ο επικεφαλής του Ποταμιού.
Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη, η κατάσταση της Ελλάδας δεν έχει ακόμη σταθεροποιηθεί, ενώ η κυβέρνηση, κυνηγώντας μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα, αυξάνει συνεχώς τους φόρους αντί να μειώσει τις δαπάνες και τις σπατάλες.
«Η πρότασή μας είναι λιτή και σύντομη.
Να καταργηθούν όλες οι πολιτικές γραμματείες, τα υπουργεία να διοικούνται από τους γενικούς τους διευθυντές και όχι από κομματικούς εγκάθετους… να μη διαλυθεί η μεσαία τάξη και να αντιταχθούμε σε μία κυβέρνηση που δεν έχει κανένα σχέδιο για την νέα γενιά και κανένα σχέδιο για ενίσχυση της επιχειρηματικότητας», δήλωσε.
«Διεκδικώ την αρχηγία του νέου κόμματος για να κάνουμε ξανά μια μεγάλη προοδευτική παράταξη», τόνισε ο κ. Θεοδωράκης, προσθέτοντας ότι οι νέοι ακούνε για αριστερά και δεξιά και γυρίζουν την πλάτη.
«Δεν τους ενδιαφέρει να προσδιορίζονται με βάση τις εμπειρίες των παππούδων τους.
Οι νέοι θέλουν να συζητούν για λύσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στην Κρήτη, ο κ. Θεοδωράκης υπογράμμισε ότι μόνο τρικλοποδιές βάζουν στην ανάπτυξη της περιοχής και για αυτό αλλά μαζί και με άλλα θέματα που συνεχώς προκύπτουν…
Δεν έχουμε άλλο χρόνο, πρέπει να συγκρουστούμε με το σάπιο καθεστώς της αναξιοκρατίας, να δημιουργήσουμε πλειοψηφικές συμμαχίες να περάσουμε σε γρήγορες και μεγάλες αλλαγές», δήλωσε.
«Η προοδευτική παράταξη θα απειλήσει την εξουσία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και αυτός είναι ο λόγος που επιδίδονται ξανά σε ένα πόλεμο λάσπης.
Όμως δε θα πετύχουν… και εμείς θα συνεχίσουμε με τις προτεραιότητες που μεταξύ άλλων είναι, στην οικονομία λιγότεροι φόροι - νέες δουλειές, λιγότερη γραφειοκρατία - λιγότερο κομματικό κράτος, κίνητρα για να παραμείνει στη χώρα το σπουδαγμένο κεφάλαιο, μία από τις πιο μορφωμένες γενιές της Ευρώπης, που περιφέρεται στο εξωτερικό γιατί εδώ το παιγνίδι είναι σημαδεμένο», συνέχισε.
Απευθύνοντας κάλεσμα σε όλους να ψηφίσουν την Κυριακή (12/11), ο κ. Θεοδωράκης τόνισε:
«Απευθύνομαι σε αυτούς που ποτέ δεν τους χαρίστηκε τίποτα σε αυτούς που ήταν πάντα εκεί…
Τους καλώ να μην χάσουν αυτή την ευκαιρία.
Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πρέπει να πάψουν να πανηγυρίζουν στο νησί της περηφάνιας.
Πρέπει να ξαναγίνουμε ξανά παράδειγμα για την υπόλοιπη Ελλάδα, γιατί όπως έλεγε ο Καζαντζάκης, μόνο όταν φτάσει ο άνθρωπος στην άκρη του γκρεμού, βγάζει στην πλάτη του φτερούγες να πετάξει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης