Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μαντάς: Όποια papers και αν σηκώσεις, θα βρεις ονόματα του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου

Μαντάς: Όποια papers και αν σηκώσεις, θα βρεις ονόματα του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου
Οι φοβεροί πατριώτες που γνωρίζουν να κυβερνούν, έχουν τη δυνατότητα να κάνουν νομότυπες αλλά αντικοινωνικές κινήσεις είπε ο κ.Μαντάς
Την θέση ότι «όποια papers και αν σηκώσεις, υπάρχουν ονόματα του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου» διατύπωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρ. Μαντάς αναφερόμενος στις αποκαλύψεις για τα Paradise Papers.
«Ο πλούτος ξεχειλίζει στους φορολογικούς παραδείσους και ο υπόλοιπος πλανήτης είναι βυθισμένος στην πείνα, τη φτώχεια και την απόγνωση.
Αν αυτά τα χρήματα ήταν μέσα στην κανονική οικονομία, πάρα πολλά ζητήματα που αφορούν ελλείμματα χωρών ολόκληρων θα ήταν σε μία διαφορετική – τουλάχιστον - κατάσταση» είπε μιλώντας στο Κόκκινο ο κ.Μαντάς.
«Ο καθένας καταλαβαίνει ποιο είναι το κρίσιμο θέμα.
Δεν υπάρχει πολίτης που να μην καταλαβαίνει ότι νομότυπα ή νόμιμα «παραθυράκια» ανοίγουν και κλείνουν για να αποκρυβεί η ουσία, ότι πολύ μεγάλο μέρος του πλούτου βρίσκεται «προστατευμένο» σε τέτοιου είδους διαδικασίες και φορολογικούς παραδείσους.
Αυτοί οι φοβεροί παράγοντες, οι φοβεροί πατριώτες, που τα ξέρουν και τα γνωρίζουν όλα, που γνωρίζουν να κυβερνούν, αυτοί έχουν τη δυνατότητα να κάνουν αυτού του είδους τις νομότυπες, νομιμοφανείς αλλά στην ουσία τους αντικοινωνικές και ενάντια σε κάθε έννοια Δικαίου κινήσεις» είπε ο κ.Μαντάς.
Όπως υποστήριξε αυτό που χρειάζεται είναι «πρωτοβουλίες υπερεθνικού χαρακτήρα».
«Εάν υπήρχε η πολιτική βούληση π.χ. στην ΕΕ, που λέει συνεχώς ευχολόγια, να μπει ένα φρένο σε αυτά που συμβαίνουν μπροστά στα μάτια μας, θα υπήρχε άλλη εξέλιξη.
Κάποιοι στην πολιτική ηγεσία της Ευρώπης φαίνεται ότι είναι ταυτισμένοι με αυτές τις πρακτικές» τόνισε ο κ.Μαντάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης