Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παρασκευόπουλος: Έκτακτο μέτρο ο νόμος για τις πρόωρες αποφυλακίσεις – Πρέπει να αλλάξει

Παρασκευόπουλος: Έκτακτο μέτρο ο νόμος για τις πρόωρες αποφυλακίσεις – Πρέπει να αλλάξει
Δεν μπορεί όποιος μπαίνει στη φυλακή, να μένει μέσα για πάντα υποστήριξε ο πρώην υπ. Δικαιοσύνης
Την θέση ότι ο νόμος για τις πρόωρες αποφυλακίσεις ήταν έκτακτο μέτρο για την αποσυμφόρηση των φυλακών διατύπωσε εκ νέου σήμερα ο πρώην υπ. Δικαιοσύνης, Ν. Παρασκευόπουλος, υποστηρίζοντας ότι μόλις βελτιωθεί η κατάσταση στα σωφρονιστικά ιδρύματα θα πρέπει και ο νόμος να λήξει.
«Η νομοθεσία ήταν έκτακτη, ήταν προσωρινή.
Ο νομός πρέπει να αλλάξει.
Υποθέτω ότι θα αλλάξει στην κατεύθυνση των πιο λελογισμένων ποινών και των ποιο αυστηρών προϋποθέσεων απόλυσης», είπε μιλώντας στον ANT1 ο κ.Παρασκευόπουλος, επισημαίνοντας ότι επίκειται η ψήφιση του νέου ποινικού και σωφρονιστικού κώδικα που θα εισάγει νέο σύστημα ποινών, και συνεπώς δεν θα απαιτούνται αποσυμφορητικοί νόμοι.
Ο κ. Παρασκευόπουλος παραδέχτηκε ότι αναπόφευκτα κάποιοι από τους κρατούμενους που ευνοήθηκαν από τον νόμο θα επέστρεφαν στο έγκλημα, όπως συνέβη με έναν από τους δύο δολοφόνους του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.
«Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν ποσοτικά στοιχεία για το ποσοστό των αποφυλακισθέντων που υποτροπίασαν, όμως μελέτες που έχουν γίνει σε χώρες του εξωτερικού φανερώνουν ότι το ποσοστό είναι υψηλό και φτάνει έως το 60%.
Τι να κάνουμε, να τους αφήσουμε όλους ισόβια μέσα;
Δεν μπορεί όποιος μπαίνει στη φυλακή να μένει μέσα για πάντα» είπε ο κ.Παρασκευόπουλος, τονίζοντας ότι ααποφυλακίσεις κρατουμένων για λόγους αποσυμφόρησης των φυλακών γίνονται από το 2005.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης