Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σπυράκη (ΝΔ): Σε κατάσταση γενικευμένης ανομίας η Ελλάδα – Περιμένουμε την απολογία Τσίπρα

Σπυράκη (ΝΔ): Σε κατάσταση γενικευμένης ανομίας η Ελλάδα – Περιμένουμε την απολογία Τσίπρα
Επιτέλους η κυβέρνηση είπε και μια αλήθεια είπε η κα.Σπυράκη για τη δήλωση Χουλιαράκη περί υπερφορολόγησης της μεσαίας τάξης
Την θέση ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε κατάσταση γενικευμένης ανομίας διατύπωσε η εκπρόσωπος της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, τονίζοντας ότι η ΝΔ αναμένει την απολογία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα κατά την αυριανή συζήτηση στη Βουλή.
«Υπάρχουν θέματα ανομίας.
Κρατούμενοι που έχουν καταδικαστεί για κακουργήματα είναι ελεύθεροι με τον νόμο Παρασκευόπουλου» είπε η κα.Σπυράκη, η οποία ερωτηθείσα για το αν αμφισβητεί τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΑΣ, υποστήριξε ότι η ΝΔ έχει υπόψη της τα στοιχεία, όπως έχει υπόψη της και το πρόσφατο περιστατικό στην Πεύκη όπου αστυνομικοί κινδύνευσαν να καούν ζωντανοί, όπως και το περιστατικό που κρατούμενοι που είχαν αποφυλακιστεί πρόσφατα, "σιδέρωσαν" ηλικιωμένη.
Ερωτηθείσα για τη δήλωση Χουλιαράκη περί υπερφορολόγησης της μεσαίας τάξης, η εκπρόσωπος της ΝΔ υποστήριξε ότι «επιτέλους η κυβέρνηση είπε μια αλήθεια».
«Η κυβέρνηση εξοντώνει τους συνεπείς φορολογούμενους και είναι ανίκανη να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή.
Μία καλή αρχή θα ήταν η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τον παράνομο διαδικτυακό τζόγο» είπε η κα.Σπυράκη, η οποία αναφέρθηκε και στις υποθέσεις της Siemens και του Λ. Αυγενάκη.
Απαντώντας στις αιτιάσεις της κυβέρνησης για την υπόθεση Siemens και για τα "δώρα" προς τον κ. Μητσοτάκη η εκπρόσωπος της ΝΔ είπε ότι «η κυβέρνηση επαναλαμβάνει πληκτικά την συκοφαντία κατά του κ. Μητσοτάκη», επικαλούμενη τη μαρτυρία της γραμματέα του Μιχάλη Χριστοφοράκου, Αικατερίνης Τσακάλου, η οποία στην κατάθεσή της ανέφερε ότι «το κόστος του τηλεφωνικού κέντρου το κάλυψε ο κ. Μητσοτάκης».
Για τις αποκαλύψεις που αφορούν τον γραμματέα του κόμματος Λευτέρη Αυγενάκη ανέφερε ότι «ο γραμματέας του κόμματος έχει ήδη προσφύγει στη Δικαιοσύνη», τονίζοντας ότι «μας προκαλεί εντύπωση ότι βλέπουν συχνά το φως της δημοσιότητας υποκλαπείσες συνομιλίες στελεχών της ΝΔ».
Επιπλέον, η κα.Σπυράκη αναφέρθηκε και στο θέμα του κοινωνικού μερίσματος που θα μοιράσει η κυβέρνηση στο τέλος του χρόνου, λέγοντας ότι το πλεόνασμα είναι προϊόν της υπερφορολόγησης των πολιτών και της στάσης πληρωμών του κράτους.
«Η ΝΔ προτείνει να δοθεί εφάπαξ βοήθημα στους μακροχρόνια ανέργους και να υπάρξει μείωση του ΕΝΦΙΑ για όλους.
Η ΝΔ καλεί την κυβέρνηση να πει αν συμφωνεί με τη μείωση του ΕΝΦΙΑ για όλους» τόνισε η κα.Σπυράκη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης